Mercedes-Benz Citan: Tρία αστέρια στα crash-test του Euro NCAP [video]

Mercedes-Benz Citan: Tρία αστέρια στα crash-test του Euro NCAP [video]

Το νέο βαν της Mercedes-Benz αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική για το επίπεδο παθητικής ασφάλειας που παρέχει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των crash test του Euro NCAP κατά τα οποία βαθμολογήθηκε με τρία αστέρια

Οι κύριες αιτίες για τις επιδόσεις του Citan στα crash test του Euro NCAP αποδίδονται στις σκληρές επιφάνειες του ταμπλό που θα προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης, καθώς και στους αερόσακους που δεν παρέχουν επαρκή προστασία.

Επιπλέον, το Mercedes-Benz Citan παρέχει χαμηλή προστασία για τους πεζούς, λόγω του εσφαλμένου σχεδιασμού του προφυλακτήρα και του καπό.

Το Citan μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη με το Renault Kangoo, το οποίο δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί από τον Euro NCAP. Το προηγούμενο Kangoo είχε σκοράρει με τέσσερα αστέρια, αλλά με σαφώς πιο επιεική κριτήρια.
 
Η Mercedes-Benz λανσάρισε το Citan ως επαγγελματικό και επιβατικό αυτοκίνητο, με το τελευταίο να είναι διαθέτει έξτρα εξοπλισμό για να δελεάσει οικογένειες που χρειάζονται μεγάλους χώρους σε καλή τιμή. Ωστόσο, η προστασία των παιδιών με σκορ 34/49 που πέτυχε στα τεστ του Euro NCAP μάλλον θα κάνει τους υποψήφιους αγοραστές να το ξανασκεφτούν.

Ο κατασκευαστής δήλωσε ότι η ασφάλεια του Citan σε επαναλαμβανόμενα τεστ δεν απέτυχε σε καμία κατηγορία και ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζει να βελτιώσει το Citan σε κάποιο τομέα, με βάση τα ευρήματα του Euro NCAP.
    
Στα πρόσφατα τεστ που υποβλήθηκαν τα νέα βαν, συμπεριλήφθηκαν το νέο Ford Transit Custom, που πέτυχε την ανώτατη επίδοση των πέντε αστέρων, και τα Citroën Jumpy και Fiat Scudo, που βαθμολογήθηκαν με τρία αστέρια.

[Πηγή Euro NCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube