Μεγάλη «γκάφα» του BBC Top Gear [video]

Μεγάλη «γκάφα» του BBC Top Gear [video]

Το BBC και ο Matt LeBlanc ζήτησαν συγνώμη για τις πάντες και τις «ταρζανιές» μπροστά στο Κενοτάφιο του Λονδίνου.

To BBC ζήτησε συγνώμη από το βρετανικό κοινό όταν ανέβηκαν στο διαδίκτυο τα πλάνα video που γύρισαν ο παραγωγός του Top Gear, Matt LeBlanc, και ο «ακροβάτης» του τιμονιού, Ken Block, με τη Hoonicorn” Mustang του τελευταίου μπροστά στο πολεμικό μνημείο “Cenotaph”.

Το video που παραθέτουμε γυρίστηκε από θεατή και δείχνει τον LeBlanc να κάνει «ντόνατς» μπροστά στο Κενοτάφιο, ως μέρος ενός επεισοδίου που περιλαμβάνει ανάλογα πλάνα στη Γέφυρα του Λονδίνου και άλλα σημεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τα πλάνα αυτά ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από παντού, ακόμη κι από τον παλιό “James Bond”, τον Roger Moore, που έγραψε στο Twitter: «Ανατράφηκα έτσι ώστε να σέβομαι εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους γι’ αυτή τη χώρα. Ντροπή για το Top Gear και το BBC».

Με δήλωσή του, το BBC ζήτησε συγνώμη και είπε ότι τα πλάνα από το Κενοτάφιο δεν επρόκειτο να εμφανιστούν στο τελικό επεισόδιο:

«Το Top Gear έκανε γυρίσματα γύρω από το κέντρο του Λονδίνου τις τελευταίες μέρες. Πριν από τα γυρίσματα, η ομάδα παραγωγής συνεργάστηκε στενά με τη Μονάδα Κινηματογράφησης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και τη Μονάδα Ειδικών Εκδηλώσεων ου Δήμου του Westminster. Ήταν μια μεγάλης κλίμακας, πολύπλοκη κινηματογράφηση, που προετοιμαζόταν επί τέσσερις μήνες, και η οποία απαίτησε πολλά κλεισίματα δρόμων, την τήρηση κανονισμών υγείας και ασφάλειας, καθώς και την κοινοποίηση στους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών.

Το Κενοτάφιο δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση να φανεί στην εκπομπή, οπότε και δεν θα περιληφθεί στην τελική κόπια. Πάντως, γνωρίζουμε καλά το πώς δείχνουν σήμερα κάποιες εικόνες στο Τύπο, από τη γωνία και την απόσταση που πάρθηκαν και για τις οποίες, όπως ήδη είπε ο Chris Evans, ζητούμε ειλικρινά συγνώμη.

Στον οδηγό του αυτοκινήτου δόθηκαν από την ομάδα παραγωγής σαφείς οδηγίες πριν το γύρισμα για το πού να οδηγήσει και για να μην κάνει ελιγμούς κοντά στο μνημείο – μια οδηγία την οποία τήρησε πλήρως.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε εντελώς ότι η ομάδα του Top Gear έχει τον υπέρτατο σεβασμό για το Κενοτάφιο, για το τι συμβολίζει και για τα ηρωικά άτομα τη μνήμη των οποίων υπηρετεί όπως αρμόζει».

Ο βασικός παρουσιαστής του Top Gear, Chris Evans, προσπαθούσε όλη την εβδομάδα να περιορίσει τη ζημιά, ζητώντας «ανεπιφύλακτα» συγνώμη για τα «ασεβή» ακροβατικά.

Δείτε τώρα το video και… κρίνετε μόνοι σας:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube