Με τη νέα Alpine A110 στο ‘Ring [video]

Με τη νέα Alpine A110 στο ‘Ring [video]

Η γερμανική Waldow Performance πήρε μια πρώτη γεύση από τις ικανότητες του νέου γαλλικού κεντρομήχανου κουπέ στην Πράσινη Κόλαση.

Η γερμανική εταιρεία βελτιώσεων Waldow Performance που ειδικεύεται στα μοντέλα της Renault Sport και ταυτόχρονα συμμετέχει με το δικό της Megane RS σε αγώνες αντοχής, αποφάσισε να ασχοληθεί και με το νέο σπορ παιδί της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, το Alpine A110.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο in-car βίντεο, ο έμπειρος οδηγός αναδεικνύει με την στρωτή οδήγησή του, την ισορροπία και την ομοιογένεια του νέου κουπέ, περνώντας ακλόνητος τάπα από τα περισσότερα σημεία της θρυλικής «πίστας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Alpine A110

Η αλουμινένια πλατφόρμα και το αμάξωμα της νέας Alpine A110 έχουν «δεθεί» με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους συγκόλλησης, χαρίζοντας εξαιρετική ακαμψία και χαμηλό βάρος (1.080 kg). Οι διαστάσεις του είναι 4.178 x 1.798 x 1.252 και διαθέτει κατανομή βάρους 44% εμπρός και 56% πίσω. Σε συνδυασμό και με το χαμηλό κέντρο του, η νέα A110 υπόσχεται και μεγάλη ευελιξία σε κλειστές πίστες ή ορεινές διαδρομές. Επιπλέον, η διάταξη του νέου κουπέ με τον κινητήρα εμπρός από τον πίσω άξονα και το ρεζερβουάρ πίσω από τον εμπρός, ευνοεί την συγκέντρωση της μάζας προς το κέντρο.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη νέα Alpine A110 είναι ένας καινούργιος 4κύλινδρος τούρμπο 1,8 λίτρων, εξελιγμένος από την Συμμαχία, που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag με 7 σχέσεις. Οι μηχανικοί όμως της Alpine συνεργάστηκαν με αυτούς της Renault Sport και προχώρησαν σε ορισμένες διαφοροποιήσεις για το νέο τους μοντέλο. Έχει διαφορετική εισαγωγή, τουρμπίνα, σύστημα εξαγωγής και νέο εγκέφαλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδίδει 252 ίππους και 32,6 kgm ροπή, επιταχύνοντας το ελαφρύ κουπέ από στάση στα 100 km/h σε 4,5”. Επιπλέον, χαρίζει και μια πολύ καλή αναλογία kg/PS που φτάνει το 4,28.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube