Με παράνομο λογισμικό 100.000 ντίζελ αυτοκίνητα της Opel

Με παράνομο λογισμικό 100.000 ντίζελ αυτοκίνητα της Opel

Η ανακοίνωση του υπουργείο Μεταφορών μετά τους ελέγχους των εισαγγελέων – Ποια αυτοκίνητα τελούν υπό ανάκληση.

Σε συνέχεια των χθεσινών ελέγχων από εισαγγελικές αρχές στις εγκαταστάσεις της Opel, στο Rüsselsheim και στο Kaiserslautern στο πλαίσιο της έρευνας τους για τις εκπομπές ρύπων στα diesel οχήματα, ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας είπε ότι εντοπίστηκαν περίπου 100.000 οχήματα με παράτυπο λογισμικό.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ανακαλύφθηκε ένα πέμπτο λογισμικό το οποίο η ΚΒΑ αξιολόγησε ως παράνομο και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες η οποίες στόχο έχουν την επιβολή υποχρεωτικές ανάκλησης.

Πρόκειται – σύμφωνα με την ΚΒΑ – για τα Insignia, Zafira και Cascada των ετών 2012, 2014 και 2017-2018 στα οποία εντοπίστηκαν τέσσερα παράνομα λογισμικά που παραποιούσαν τις εκπομπές ρύπων στα μοντέλα παραγωγής 2012-2014 και ένα ακόμη λογισμικό για τα μοντέλα του 2017-2018.

Σε σχέση με τους σχετικούς ελέγχους η Opel είπε ότι επιβεβαιώνει ότι γραφείο του εισαγγελέα στη Φρανκφούρτη διενεργεί έρευνες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διαδικασίας για τις εκπομπές ρύπων στις εγκαταστάσεις της.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε λεπτομέρειες αναφορικά με την εν εξελίξει έρευνα αυτή τη στιγμή. Η εταιρία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές. Η Opel επιβεβαιώνει ότι τα οχήματά της συμμορφώνονται με τους σχετικούς κανονισμούς».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube