Με €4 δισ. χρηματοδοτεί η GM την Opel

Με €4 δισ. χρηματοδοτεί η GM την Opel

Η χρηματοδότηση της Opel θα χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη νέων μοντέλων και κινητήρων στο πλαίσιο του πρότζεκτ Drive 2022

Η GM επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για τη χρηματοδότηση της Opel/Vauxhall με την αναγγελία ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους €4 δισ. στη Γερμανία και στην Ευρώπη.

Η απόφαση έρχεται ως συνέχεια της επίσημης συνάντησης στο Ρίσελσχαϊμ κοντά στη Φρανκφούρτη, μεταξύ της GM και των διευθυντών των Opel/Vauxhall με αντικείμενο την ανάπτυξη του πρότζεκτ Drive 2022, που στόχο έχει να επαναφέρει την Opel στην κερδοφορία μέχρι το 2016.

Η νέα επένδυση θα επιταχύνει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη νέων μοντέλων, με 23 προγραμματισμένα λανσαρίσματα μέχρι το 2016. Το πρότζεκτ Drive 2022 περιλαμβάνει ακόμη 13 νέα μοτέρ, το πρώτο εκ των οποίων διατίθεται ήδη με το νέο Opel Cascada.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors Νταν Άκερσον είπε: «H Opel αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία μας και απολαμβάνει την πλήρη υποστήριξη της μητρικής εταιρείας». Με τον πρόεδρο της GM Στιβ Γκέρσκι να συμπληρώνει: «Το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται εδώ για να υπογραμμίσει την αλληλεγγύη του... η συνεργασία αυτή είναι ισχυρότερη από ποτέ».

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube