Με δύο εξακύλινδρους κινητήρες φτιάχνεις έναν V12

Με δύο εξακύλινδρους κινητήρες φτιάχνεις έναν V12

Ένας δαιμόνιος μηχανικός από τις ΗΠΑ επιχειρεί την ένωση δύο εν σειρά εξακύλινδρων 2,5 lt της Toyota για τη δημιουργία ενός 5λιτρου V12.

Με γνώσεις, μεράκι, χρόνο και δύο εξακύλινδρους κινητήρες μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου, χειροποίητο κινητήρα V12, όπως αποδεικνύει ένας μηχανικός από τις ΗΠΑ.

Όλα ξεκίνησαν κόβοντας το κάτω μέρος του μπλοκ από δύο κινητήρες 1JZ-GTE 2,5 λίτρων από Toyota Supra. Ύστερα ο εμπνευστής αυτού του project έφτιαξε έναν δικό του στροφαλοθάλαμο και βίδωσε πάνω του τους δύο κινητήρες σε γωνία 120 μοιρών. Παρήγγειλε έναν στρόφαλο ειδικά για την περίσταση από τη Scat Crankshafts, και τον τοποθέτησε σε συνδυασμό με μπιέλες της Honda.

Στη συνέχεια τοποθέτησε την κεφαλή του ενός κινητήρα περιστραμμένη κατά 180 μοίρες έτσι ώστε και στους δύο να βρίσκεται η πλευρά της εξαγωγής στο εσωτερικό του V. Έφτιαξε ένα αλουμινένιο κάρτερ και τις τροχαλίες για τους ιμάντες των δύο κινητήρων, ενώ τελευταία προσθήκη ήταν αυτές οι πανέμορφες πολλαπλές εξαγωγής.

Η προσπάθεια συνεχίζεται, με τελικό στόχο ο 5λιτρος V12 με τα τέσσερα turbo που θα προκύψει να αποδίδει περίπου 800 PS. Ο δημιουργός αμφιταλαντεύεται ακόμα για το αν θα τον τοποθετήσει σε ένα... Chevrolet pick-up του 1955 ή αν θα φτιάξει ένα δικό του αυτοκίνητο με σωληνωτό πλαίσιο ειδικά για αυτόν. Ψηφίζουμε σαφώς το δεύτερο.

[Πηγή: Car Throttle]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube