McLaren: Έτοιμο το ηλεκτρικό αγωνιστικό SUV για τη σειρά αγώνων Εxtreme E

McLaren: Έτοιμο το ηλεκτρικό αγωνιστικό SUV για τη σειρά αγώνων Εxtreme E

H ΜcLaren αποκάλυψε το ηλεκτρικό αγωνιστικό SUV με το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Εxtreme E.

Όχι η McLaren δεν αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει στο κοινό ότι δεν θα παράγει ποτέ ένα μοντέλο SUV. Το εικονιζόμενο SUV που παρουσίασε δεν προορίζεται για το δρόμο αλλά για το πρωτάθλημα Extreme E. Πίσω από το τιμόνι του σκληροπυρηνικού SUV θα βρίσκονται ο Tanner Foust και η Emma Gilmour, η πρώτη γυναίκα οδηγός αγώνων της McLaren στην ιστορία.

Το ηλεκτρικό SUV της ΜcLaren κοσμούν τα χειροποίητα σκίτσα του καλλιτέχνη Vic Lee τα οποία απεικονίζουν τον Αμαζόνιο, τις ερήμους και τον Αρκτικό ωκεανό. Τονίζοντας έτσι τις τοποθεσίες που λαμβάνει μέρος το πρωτάθλημα Extreme E.

Εxtreme E

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αγωνιστικών με προδιαγραφές Extreme E είναι εντυπωσιακά. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τα SUV κινούν δύο ηλεκτρικά μοτέρ -ένα στον κάθε άξονα- κάνοντας τα τετρακίνητα, με συνολική απόδοση 544 PS. To σπρίντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5''. Το όχημα αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh με το συνολικό βάρος του οχήματος να ανέρχεται στα 1.780 kg.

Αξιοσημείωτο είναι το πλάτος των αγωνιστικών του Extreme E με αυτό να ανέρχεται στα 2,3 m. Για γίνει αντιληπτό το μέγεθος αυτό το ηλεκτρικό SUV της McLaren είναι πιο πλατύ από μια Lamborghini Aventador SVJ ή από ένα Hummer H1.

Η πρώτος γύρος της δεύτερης σεζόν του πρωταθλήματος Extreme E, στο οποίο θα συμμετάσχει για πρώτη χρονιά η Βρετανική εταιρία, θα θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο στη Σαουδική Αραβία. Λεπτομέρειες για τους επόμενους τέσσερις γύρους το πρωταθλήματος δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube