McLaren 570S Spider: Eλέω Sir Elton John, πουλήθηκε για 820.000 ευρώ

McLaren 570S Spider: Eλέω Sir Elton John, πουλήθηκε για 820.000 ευρώ

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του «Elton John AIDS foundation».

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης επετείου του ιδρύματος «Elton John AIDS foundation», η McLaren διέθεσε μια 570S Spider η οποία δημοπρατήθηκε με σκοπό τα έσοδα από την πώλησή της να διατεθούν στο ίδρυμα.
Η ειδική αυτή McLaren χρώματος  Blade Silver , που επιπλέον έχει και κάποιες έξτρα προσθήκες (όπως πχ το ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins, ή οι ειδικά σχεδιασμένες ζάντες), πουλήθηκε αντί του ποσού των 725.000 στερλινών (περίπου 820.000 ευρώ).

Το «Elton John AIDS foundation» τελεί υπό την ηγεσία του ίδιου του συνθέτη και στα 25 χρόνια της ζωής του έχει να επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σε εκατομμύρια ανθρώπων σε συνολικά 26 χώρες, έργο που πέρα από την ενημέρωση για τον ιό HIV, έχει συμβάλλει και στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπινων ζωών.

Το νέο roadster της McLaren αποτελεί το πρώτο του είδους για την οικογένεια μοντέλων Sport Series και έχει τον ίδιο V8 biturbo των 3,8 λίτρων και των 570 ίππων που εφοδιάζει και την κουπέ έκδοση, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Η οροφή της 570S Spider αποτελείται από δύο κομμάτια και αναδιπλώνει μέσα σε 15” και με ταχύτητα μέχρι 40 km/h. Το βάρος που προστέθηκε, σε σχέση με την κλειστή, είναι μόλις 46 kg.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube