McLaren 540C vs Honda NSX vs Nissan GT-R [video]

McLaren 540C vs Honda NSX vs Nissan GT-R [video]

Μπορεί το πιο προσιτό μοντέλο της γκάμας της McLaren να κοντράρει τα τετρακίνητα Honda NSX και Nissan GT-R σε επιτάχυνση από στάση;

Τα τετρακίνητα supercars έχουν σαφές πλεονέκτημα στην εκκίνηση, αφού μπορούν να περάσουν περισσότερη δύναμη στην άσφαλτο χωρίς περιττό σπινάρισμα.

Όμως ένα πισωκίνητο μπορεί να έχει το θεωρητικό πλεονέκτημα του χαμηλότερου βάρους, το οποίο πρέπει να... προλάβει να μετατρέψει σε πρακτικό πλεονέκτημα στη συνέχεια και να φτάσει τους αντιπάλους του πριν το τέλος της κόντρας στα 400, 1.000, 1.600 ή όσα μέτρα έχουν καθοριστεί. Σε μια τέτοια δοκιμή υπέβαλε το βρετανικό Auto Express τον βασικό μοντέλο της γκάμας της McLaren, την 540C.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Με το Nissan GT-R MY2017 στην πίστα των Μεγάρων [video]

Επειδή πρόκειται για τη McLaren βέβαια, ακόμα και το βασικό μοντέλο της αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 540 PS, από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 3,8 lt. Έτσι δεν υστερεί σημαντικά σε ισχύ σε σχέση με το ανανεωμένο Nissan GT-R των 570 PS, ούτε και με το Honda NSX, στο οποίο ο συνδυασμός ενός V6 biturbo και τριών ηλεκτρικών μοτέρ αποδίδει 581 PS. Από την άλλη, η 540C είναι σημαντικά ελαφρύτερη από αυτά τα δύο, αφού η ζυγαριά δείχνει 1.752 kg για το Nissan, 1.725 kg για το Honda και μόνο 1.313 kg για τη McLaren.

Σε μια κόντρα επιτάχυνσης 1.000 m από στάση, ποιο λέτε ότι θα τερματίσει 1ο; Θα μείνει πίσω η McLaren στην εκκίνηση, και αν ναι, θα προλάβει να φτάσει τα άλλα δύο πριν τον τερματισμό;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube