Mazda MX-5 ντύνεται Volkswagen Caddy [video]

Mazda MX-5 ντύνεται Volkswagen Caddy [video]

Σπορ και θέαμα συνδυάζονται με άπλετους χώρους χάρη στο αναπάντεχο πάντρεμα ενός Miata κι ενός Caddy.

Volkswagen Caddy - Mazda MX-5 Miata-1

Δεν αγοράζεις ένα Mazda MX-5 για τους χώρους του, ούτε ένα Volkswagen Caddy για να χορτάσεις drift και να ευχαριστηθείς οδήγηση. Τι γίνεται όμως αν χρειάζεσαι και τα δύο σε ένα αυτοκίνητο;

Τότε παίρνεις ένα πλαίσιο Miata και του φοράς το αμάξωμα από το γερμανικό φορτηγάκι. Αν πάλι δεν έχεις όρεξη να πειραματιστείς, μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο.

Θες να πηγαίνεις με το Miata σου στην πίστα αλλά δεν έχεις πού να φορτώνεις τα ζαντολάστιχα που είναι για κάψιμο; Σου χρειάζεται ένα Mazda MX-5 σε αμάξωμα Volkswagen Caddy.

Οι παραπλήσιες διαστάσεις των δύο μοντέλων κατέστησαν εφικτό το συνοικέσιο. Το πλάτος είναι το ίδιο, ενώ στο μεταξόνιο υπάρχει μία διαφορά της τάξεως των μόλις 7,5 cm, με το pick-up να είναι μεγαλύτερο.

Volkswagen Caddy - Mazda MX-5 Miata-1

Η εγχείρηση πέτυχε οπότε είμαστε μπροστά σε ένα Caddy με διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς και κινητήρα τοποθετημένο στον διαμήκη άξονα.

Απόλυτα λογικό αφού κάτω από το ταλαιπωρημένο αμάξωμα κρύβεται ένα εργοστασιακό Mazda MX-5 1,8 lt του 1994 με το υπέροχο κιβώτιο των πέντε σχέσεων κι ακριβέστατο κούμπωμα. Η ισχύς των 130 PS από το ιαπωνικό αλεξίσφαιρο μοτέρ είναι υπερεπαρκής κι ασύγκριτα μεγαλύτερη από τα πάλαι ποτέ 50 PS του πετρελαιοκίνητου VW.

Volkswagen Caddy - Mazda MX-5 Miata-1

Καθώς μάλιστα έχουν αφαιρεθεί μεγάλα τμήματα του αμαξώματος, το πιθανότερο είναι ότι το υβρίδιο ζυγίζει λιγότερο από το επαγγελματικό όχημα των τεσσάρων δεκαετιών. 

Το εσωτερικό είναι καταφανές Miata, κάθε κάτοχος ή λάτρης του αυτοκινήτου θα το αναγνωρίσει αμέσως. Μπορεί να απουσιάζει το ταμπλό, αλλά θα δεις τα χαρακτηριστικά ημιμπάκετ καθίσματα με το ενσωματωμένο προσκέφαλο. Ή τον πίνακα οργάνων με το ιδιαίτερο ημικυκλικό σχήμα και τα δύο μεγάλα στρογγυλά όργανα για το ταχύμετρο και το στροφόμετρο. 

Volkswagen Caddy - Mazda MX-5 Miata-1

Η αγγελία ενημερώνει ότι δε λειτουργεί η ένδειξη της βενζίνης και το προφανές, ότι το όχημα δεν είναι κατάλληλο για εσωστρεφείς χαρακτήρες. Επίσης, ο αγοραστής θα πρέπει να γνωρίζει ότι στην άδεια κυκλοφορίας αναγράφεται ότι πρόκειται για Caddy ντίζελ. 

Όλα τα παραπάνω αποτιμώνται $7.000, που μεταφράζονται σε €6.600. Δεν είναι λίγα χρήματα, ειδικά για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά η μοναδικότητα πληρώνεται πάντα αδρά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube