node/25627

Mazda: 50 χρόνια περιστροφικοί κινητήρες [video]

Το πρώτο Mazda Cosmo Sport 110S παρουσιάστηκε σαν σήμερα εδώ και μισό αιώνα, στις 30 Μαϊου 1967.

Η Mazda έχει παράδοση στη διαφορετικότητα, κι αυτή εκδηλώθηκε, μεταξύ άλλων, κι από την υιοθέτηση του περιστροφικού κινητήρα. Όμως αυτός δεν είναι απλά μια ασυνήθιστη επιλογή, είναι η ίδια η ιστορία της φίρμας, εδώ και 50 χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια, η Mazda πριν μισό αιώνα ήταν γνωστή για τα μικρά αυτοκινητάκια και τα επαγγελματικά φορτηγά της. Ήθελε να αναπτυχθεί, αλλά ήξερε ότι χρειαζόταν να κάνει κάτι διαφορετικό για να ανταγωνιστεί τις καθιερωμένες εταιρείες.

Έτσι, το 1961 πήρε τα δικαιώματα κατασκευής ενός ασυνήθιστου κινητήρα από την Wankel GmbH και την NSU Motorenwerke. Ο περιστροφικός κινητήρας όμως δεν δούλευε, είχε σοβαρά προβλήματα, οπότε ο αρχιμηχανικός της Mazda, Kenichi Yamamoto, έφτιαξε μια ομάδα που την ονόμασε «Οι 47 Σαμουράι», η οποία πέτυχε αυτό που όλοι θεωρούσαν ακατόρθωτο: να κάνει τον περιστροφικό κινητήρα βιώσιμο.

Το πρώτο Mazda με τέτοιο κινητήρα, το Cosmo Sport 110S, ήταν και το πρώτο μοντέλο παραγωγής με μοτέρ Wankel, ακριβώς σαν σήμερα, 50 χρόνια πριν. Μόνο 1.176 φτιάχτηκαν, αλλά η αρχή είχε γίνει. Και μπορεί η ιαπωνική εταιρεία να μην κατασκευάζει πλέον περιστροφικούς κινητήρες, όμως έχει φτιάξει μέχρι τώρα σχεδόν 2 εκατομμύρια κομμάτια. Κι έχουν κινήσει ό,τι βάλει ο νους σας: μεταξύ άλλων, τρεις γενιές RX-7, μία γενιά RX-8 και διάφορα άλλα επιβατικά, μέχρι ένα λεωφορείο 26 θέσεων και το 4ρότορο 787B που κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans το 1991.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda 110S Cosmo Sport 1967-1972  [videos]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda RX-7 1978-1985 [video]

Τελειωμένη ιστορία ο Wankel; Όχι, αν διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές της παρακάτω παραγράφου από το άρθρο για τα 50χρονα στο περιοδικό Zoom-Zoom της ίδιας της Mazda:

«Και η ιστορία δεν έχει τελειώσει ακόμη. Χωρίς τον περιστροφικό κινητήρα, πιθανώς δεν θα υπήρχε Mazda. Και χωρίς τη Mazda, o περιστροφικός κινητήρας σίγουρα δεν θα ήταν στην παραγωγή επί σχεδόν 50 χρόνια».

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εντυπωσιακό RX-Vision concept (φωτ. επάνω) θα μετεξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής με έναν περιστροφικό κινητήρα νέας γενιάς, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020, όταν η Mazda θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Και μόνο το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε το RX-Vision το 2015 στο Tokyo Motor Show, αποτελεί ένδειξη ότι ο περιστροφικός κινητήρας δεν έχει ακόμη πεθάνει οριστικά, παρότι έχει πάψει να παράγεται από το 2012. Επιπλέον, η Mazda, στην παρουσίαση του πρωτοτύπου, είχε πει ότι «δεν σταμάτησε ποτέ την έρευνα κι εξέλιξη του περιστροφικού κιντήρα». 

[Πηγή Mazda]

TAGS
node/39376

Toyota: Παραμένει ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Σύμφωνα με την κατάταξη του BrandZ, η Toyota διατηρεί την θέση της στην κορυφή του κλάδου.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Toyota: Παραμένει ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του BrandZ για τις 100 εταιρείες με τη μεγαλύτερη αξία, η Toyota παραμένει ο πολυτιμότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων για το 2020, τερματίζοντας στην 48η θέση της γενικής κατάταξης, παρά τη μείωση 3% της αξίας της σε σχέση με το 2019.

Δεύτερη στον κλάδο της αυτοκίνησης έρχεται η Mercedes-Benz (-9%) στην 56η θέση γενικής, ακολουθούμενη από την BMW (-12%) στην 61η θέση γενικής. Για το 2020, μόνο 3 κατασκευαστές αυτοκινήτων κατάφεραν να συμπεριληφθούν στο Top 100, καθώς η Ford (-10%) και η Honda (-15%) έπεσαν σε χαμηλότερες θέσεις.

Η μόνη από τις 10 εταιρείες αυτοκινήτων που συμπεριλαμβάνονται στην μελέτη, η οποία είδε την αξία της να αυξάνεται το 2020 ήταν η αμερικανική Tesla (+22%) που διαμορφώθηκε στα $11,35 δισεκατομμύρια. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με πέρυσι σημείωσε η Nissan (-18%) πέφτοντας στα $8,66 δισεκατομμύρια. 

Ο Graham Staplehurst, υπεύθυνος στρατηγικής του BrandZ, δήλωσε στο Automotive News: «Από το 2008, ο κλάδος του αυτοκινήτου έχασε αξία και ποτέ δεν ανέκαμψε.»

Για την ιστορία, η εταιρεία με την μεγαλύτερη αξία στον κόσμο ανεξαρτήτως αντικειμένου ήταν η Amazon με $415,8 δισεκατομμύρια (+32%), αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Apple, στην τρίτη την Microsoft και στην τέταρτη την Google.

[Πηγή: BrandZ Top 100 μέσω Motor1]

TAGS
node/39375

Volkswagen: Δεν θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Τουρκία

Ο όμιλος Volkswagen εγκαταλείπει τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου 4.000 θέσεων εργασίας στην περιοχή της Σμύρνης.

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Volkswagen: Δεν θα κατασκευάσει εργοστάσιο στην Τουρκία

Το Volkswagen Group ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη 1/7) πως δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία, εξαιτίας της κρίσης του κλάδου του αυτοκινήτου που προκλήθηκε από την πανδημία του νέου κορονοϊού. “Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε σχέση με πριν από τον κορονοϊό”, δήλωσε εκπρόσωπος της Volkswagen.

Το εργοστάσιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επρόκειτο να κατασκευαστεί στην περιοχή της Σμύρνης και θα δημιουργούσε 4.000 θέσεις εργασίας. Το 2019, ο όμιλος Volkswagen είχε ήδη αναβάλει την απόφαση για την επένδυση, αφού η Τουρκία ξεκίνησε τις επίμαχες στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην βόρεια Συρία. Η οριστική εγκατάλειψη του σχεδίου εξηγείται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αγορά του αυτοκινήτου.

Όπως και συνολικά ο κλάδος του αυτοκινήτου, η Volkswagen επλήγη σοβαρά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 από τις συνέπειες της πανδημίας, που προκάλεσε δραστική μείωση των πωλήσεων. Εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη της ζήτησης, ο όμιλος αποφάσισε ωστόσο να θέσει τέλος στο σχήμα της αναγκαστικής άδειας για το σύνολο των γερμανικών εργοστασίων.

Η κρίση του κλάδου του αυτοκινήτου, πυλώνα της γερμανικής οικονομίας, απειλεί μακροπρόθεσμα 100.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα στον τομέα Φερντινάντ Ντουντενχόφερ.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ μέσω NewsIT]