Μ. Βρετανία: Οι 50άρες προτιμούν τα cabrio

Μ. Βρετανία: Οι 50άρες προτιμούν τα cabrio

Φαίνεται ότι οι γυναίκες άνω των 50 ετών επιλέγουν ένα ανοιχτό αυτοκίνητο συχνότερα απ’ ό,τι οι άνδρες αντίστοιχης ηλικίας.

Τα σπορ διθέσια μοντέλα είναι επιθυμητά από πολλούς οδηγούς, αλλά πρακτικοί λόγοι αποτρέπουν αρκετούς από το να τα αποκτήσουν. Και η πιο δυναμική ομάδα καταναλωτών για την κατηγορία στη Μ. Βρετανία φαίνεται πως είναι οι γυναίκες άνω των 50 ετών.

Ενώ τα ανοιχτά αυτοκίνητα αποτελούν περίπου το 4% της βρετανικής αγοράς κατά μέσο όρο, σήμερα επιλέγονται από το 7% των γυναικών άνω των 50 ετών. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της κατηγορίας σε αυτή την καταναλωτική ομάδα έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 15 χρόνια. Έτσι μάλλον θα πρέπει να ξεχάσουμε το στερεότυπο που θέλει κυρίως τους άνδρες που περνάνε κρίση μέσης ηλικίας να αγοράζουν σπορ, ανοιχτά αυτοκίνητα.

Ένας λόγος για αυτή την αύξηση είναι ότι σε σχέση με το παρελθόν , σήμερα περισσότερες γυναίκες ακολουθούν μια καριέρα που τους επιτρέπει να αποκτήσουν κάποτε το ανοιχτό μοντέλο των ονείρων τους. Άλλες έχουν μόλις ξεμπερδέψει από τα οικογενειακά βάρη και την ανατροφή των παιδιών, και επιλέγουν να κάνουν ένα καλό δώρο στον εαυτό τους. Και τέλος, κάποιες έχουν περάσει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν βγει νικήτριες, οπότε έχουν αλλάξει στάση ζωής: γιατί να κρατάς τα λεφτά σου για κάποτε και να μην τα χαρείς όπως ακριβώς θέλεις σήμερα;

[Πηγή: Daily Mail]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube