Λάστιχα δρόμου vs πίστας, κόντρα στο χρονόμετρο [video]

Λάστιχα δρόμου vs πίστας, κόντρα στο χρονόμετρο [video]

Μπορεί ένας απλός οδηγός να περάσει έναν πολυπρωταθλητή του BTCC με το ίδιο αυτοκίνητο, ένα Honda Civic Type R, τοποθετώντας απλώς καλύτερα λάστιχα;

Όλοι γνωρίζουν ότι τα ελαστικά ενός αυτοκινήτου παίζουν καθοριστικό ρόλο για την επίδοσή του στην πίστα. Μπορεί όμως ένα σετ καλύτερα λάστιχα να κάνει έναν «θνητό», γρηγορότερο από έναν πρωταθλητή του BTCC;

Για να το διαπιστώσουν, οι άνθρωποι του Tyre Reviews διοργάνωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα, θέτοντας αντιμέτωπα όχι μόνο τα λάστιχα αλλά και τους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, ο απεσταλμένους του βρετανικού site κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Gordon Shedden, πρωταθλητή του British Touring Car Championship το 2012, το 2015 και το 2016. Μάλιστα και οι δύο θα οδηγούσαν το… αυτοκίνητο του δεύτερου, ένα Honda Civic Type R προηγούμενης γενιάς, στην πίστα της πατρίδας του, το Knockhill.

Με το εγχείρημα να υποστηρίζεται από την Dunlop, την εταιρία η οποία προμηθεύει τα λάστιχα του BTCC, για την περίσταση επιλέχθηκαν τα δύο κορυφαία λάστιχα της γκάμας της. Το σπορ πολιτικό SportMaxx RT2 και το SportMaxx Race, το οποίο έχει σαφή προσανατολισμό για χρήση σε στεγνό οδόστρωμα και πίστα. Οι δύο οδηγοί θα έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν με τα RT2 και στη συνέχεια θα ξαναπροσπαθούσαν με τα Race. Έτσι ώστε αφενός να προκύψει το κέρδος σε χρόνο, και αφετέρου να φανεί αν το ημιαγωνιστικό λάστιχο μπορεί να δώσει φτερά στον δημοσιογράφο, και να του επιτρέψει να φτάσει τον Shedden.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ζαντολάστιχα 17", 18" ή 19"; Η απόλυτη σύγκριση [video]

Παρότι το SportMaxx RT2 ήταν πολύ καλό, χαρίζοντας ζωντάνια στην είσοδο και πληροφόρηση για το όριο της πρόσφυσης, ο δοκιμαστής αναφέρει ότι με το SportMaxx Race το αυτοκίνητο ήταν ακόμα πιο άμεσο, καλύτερο στα φρένα και άντεχε περισσότερους γύρους. Ό,τι περιμένεις δηλαδή από ένα τέτοιο λάστιχο. Με το πρώτο σετ, το χρονόμετρο της πίστας των 2,09 km σταμάτησε τελικά στο 1’00ʺ820 για τον Shedden και στο 1’01 ʺ980 για τον άνθρωπο του Tyre Reviews. Με τη μετάβαση στα semislicks, ο στόχος επετεύχθη: ο χρόνος του δημοσιογράφου έπεσε στο 1’00ʺ600, περνώντας εκείνον του πρωταθλητή. Όταν βέβαια δοκίμασε και εκείνος με τα Race, ο χρόνος του έπεσε στα 59ʺ000. Οι χρόνοι τους δηλαδή βελτιώθηκαν κατά 1,4ʺ και 1,6ʺ, αντίστοιχα.

Δείτε περισσότερα στο video του Tyre Reviews:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube