Lamborghini: Στην κορυφή του κόσμου η Urus…

Lamborghini: Στην κορυφή του κόσμου η Urus…

Στα 5.882 m του Umling La Pass ανέβηκε η Lamborghini Urus, αποτελώντας έτσι το αυτοκίνητο που οδηγήθηκε στο πιο ψηλό σημείο της γης.

Το Umling La Pass στην Ινδία είναι ο υψηλότερος δρόμος του κόσμου από τον περασμένο Αύγουστο που παραδόθηκε στην κυκλοφορία. Το να ανέβεις στο υψηλότερο σημείο που μπορεί να οδηγηθεί αυτοκίνητο λοιπόν αποτέλεσε πρόκληση για τη Lamborghini η οποία επέλεξε να διανύσει την ξεχωριστή αυτή διαδρομή και μάλιστα δύο φορές.

Η διαδρομή των 87,5 km φτάνει στο ψηλότερο σημείο της σε υψόμετρο 5.882 m ξεπερνώντας έτσι σε ύψος τον δρόμο της στρατιωτικής βάσης του όρους Έβερεστ, με τις χειμερινές θερμοκρασίες να πέφτουν έως και τους -40 °C. Το επίτευγμα της Urus είναι σημαντικό επιπλέον για το γεγονός πως σε τέτοιο υψόμετρο το οξυγόνο είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας, στοιχείο που επηρεάζει τη λειτουργία των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Urus

Θυμίζουμε πως η Urus τροφοδοτείται από 4λιτροκινητήρα V8 με διπλό υπερσυμπιεστή που αποδίδει 650 PS και 850 Nm , που της χαρίζει τελική ταχύτητα 305 km/h με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,6”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ομάδα του εγχειρήματος και τον επικεφαλής της Lamborghini India, Sharad Agarwal, το πέρασμα συνδυάζει χωματόδρομους και τσιμεντένιους δρόμους, ενώ τη διαδικασία δυσκόλεψαν οι έντονες ριπές του ανέμου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι καιρικές συνθήκες ήταν τόσο κακές που δυσκόλεψαν την αποστολή ακόμα και κατά τη διάρκεια της 30λεπτης στάσης τους. 

Urus_back

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube