Lamborghini: Ο λόγος... στο κοινό, για το αν και πώς θα περάσει στην ηλεκτροκίνηση!

Lamborghini: Ο λόγος... στο κοινό, για το αν και πώς θα περάσει στην ηλεκτροκίνηση!

H Lamborghini ζητά τη γνώμη του κοινού ώστε να σχεδιάσουν από κοινού το ηλεκτρικό ή μη, μέλλον της εταιρείας!

H πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της ιταλικής φίρμας, είναι τώρα. H Lamborghini, μπορεί να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε επίπεδο πωλήσεων τα τελευταία χρόνια (με αιχμή του δόρατος την Urus) ωστόσο οφείλει να κοιτάξει σήμερα κιόλας, το μέλλον της! Οφείλει να χαράξει ένα μακρόπνοο πλάνο για την επόμενη μέρα που θα το στηρίξει έμπρακτα δημιουργώντας τις βάσεις, ώστε και τα προσεχή έτη, οι επιτυχίες να συνεχίσουν με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό στα κεντρικά της Sant'Agata.

Το μέλλον, είναι πλέον προφανές ότι μπαίνει στην πρίζα για την πλειονότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ωστόσο εταιρείες όπως η Lamborghini, ενδεχομένως να έχουν μία διαφορετική σκέψη ή προσέγγιση εάν προτιμάτε καλύτερα για το ποιο πρέπει να είναι το «αύριο» των «εξωτικών» κατασκευών. Για το λόγο αυτό, η ιταλική φίρμα ζήτησε τη γνώμη του κοινού, αναρτώντας στον επίσημο ιστότοπό της μια σειρά ερωτήσεων, ώστε τόσο οι καταναλωτές όσο και η ίδια η Lamborghini, να χαράξουν από κοινού το μέλλον της εταιρείας. 

Από το πλήθος των ερωτήσεων, ξεχωρίζει κανείς τις εξής δυο: Η πρώτη αναφέρει, «Σε ποιον τύπο τεχνολογίας πρέπει να επενδύσει η Lamborghini για ένα πιο βιώσιμο μέλλον;» δίνοντας τέσσερις επιλογές απαντήσεων στο κοινό: υβριδικούς κινητήρες, ηλεκτρικούς, με κυψέλες υδρογόνου ή εσωτερικής καύσης.

Lamborghini

Έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα τελικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, τι θα ζητήσει το κοινό και φυσικά τι θα μπορέσει να εκπληρώσει από αυτές τις επιθυμίες η ιταλική φίρμα. Αυτό που γνωρίζουμε πάντως μετά βεβαιότητας, είναι ότι ο διάδοχος της Aventador θα χρησιμοποιεί μαζί με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, θα είναι δηλαδή ένα plug-in υβριδικό supercar, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για τη «Lambo». Θεωρούμε πάντως εξαιρετικά δύσκολο, στο προσεχές μέλλον, να δούμε μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Lamborghini στους δρόμους. Κατά πάσα πιθανότητα το πλάνο των Ιταλών προβλέπει συνδυασμό κινητήρων (εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά μοτέρ) ώστε και να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των οχημάτων αλλά και να διατηρηθεί η σπορ φιλοσοφία των μοντέλων.

Στο δεύτερο ερώτημα, εάν η εταιρεία πρέπει να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα ή «οικολογικά βιώσιμα» υλικά μέσα στα οχήματά της, θεωρούμε βέβαιο ότι θα υπάρξει στροφή των Ιταλών προς νέα οικολογικά υλικά. Άλλωστε, όλες σχεδόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν παρόμοιας φιλοσοφίας αλλά και τεχνολογίας υλικά στο εσωτερικό των μοντέλων τους προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.

 

Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει ή έχει αποφασίσει η Lamborghini, είναι βέβαιο πως η εταιρεία θέλει να επενδύσει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον χωρίς όμως να απολέσει το χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube