Lamborghini: Αύξηση 25% στις πωλήσεις της εν μέσω πανδημίας

Lamborghini: Αύξηση 25% στις πωλήσεις της εν μέσω πανδημίας

Η Lamborghini δεν καταλαβαίνει από υγειονομικές κρίσεις και περιορισμούς, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε επίπεδο πωλήσεων.

Πανδημία, κρίση, διακοπή παραγωγής, τίποτα δεν πτοεί την Lamborghini, η οποία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις πωλήσεις νέων οχημάτων. Η ιταλική φίρμα, μέλος του VW Group, αύξησε τις πωλήσεις ακόμα και το 2020, ενώ ήδη φέτος, έχει προ-πωλήσει την παραγωγή των 10 πρώτων μηνών!

Ο CEO της φίρμας, Stephan Winkelmann, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα πλαίσια του Milano Monza Auto Show: «Παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τη διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων μας για δύο περίπου μήνες, καταφέραμε το 2020 να πετύχουμε την δεύτερη καλύτερη επίδοση μας, συνολικά, ενώ ήδη φέτος έχουμε σημειώσει αύξηση στις πωλήσεις μας, της τάξεως του 25%».

lambo  

Η Lamborghini, μπορεί να μην προλαβαίνει την παραγωγή των Urus και Aventador, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν έχει ξεκινήσει ήδη να επεξεργάζεται το πλάνο της επόμενης μέρας. Η μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή έχει ήδη ξεκινήσει με την ιταλική φίρμα να έχει στα σκαριά μια επένδυση ύψους 1,5 δισ ευρώ, προκειμένου να προσφέρει μία υβριδική έκδοση σε κάθε μοντέλο της έως το 2024 και από το 2025 και μετά να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της όχημα. 

«Δε θα παρουσιάσουμε μια ηλεκτρική Lamborghini εάν δεν είμαστε απολύτως έτοιμοι απλώς και μόνο για να προλάβουμε τον ανταγωνισμό. Οφείλουμε στην ιστορία μας αλλά και στο κοινό μας να επιλέξουμε την κατάλληλη στιγμή, ώστε άπαντες, να αγκαλιάσουν το αποτέλεσμα», τόνισε ο Stephan Winkelmann.

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής φίρμας ρωτήθηκε αναφορικά με τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τον προηγούμενο μήνα σχετικά με την πώληση της εταιρείας, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε σκέψη να πωληθεί η Lamborghini, ένα μέλος του Group VW που πέραν του ισχυρού brand name που κουβαλάει στις πλάτες της προσέφερε στον όμιλο μόνο το τελευταίο τρίμηνο 509 εκ. ευρώ… 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube