Κυνήγι στις ναζιστικές πινακίδες κυκλοφορίας

Κυνήγι στις ναζιστικές πινακίδες κυκλοφορίας

H αυστριακή κυβέρνηση απαγορεύει προφανείς και λιγότερο προφανείς κώδικες ναζί που προκύπτουν από κατά παραγγελία συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών στις πινακίδες κυκλοφορίας.

Για τους Αυστριακούς οδηγούς που επιθυμούν να εξατομικεύσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, κάποιοι συνδυασμοί γραμμάτων και αριθμών θα απαγορεύονται από αυτό το καλοκαίρι. Στόχος της απαγόρευσης αυτής είναι η μάχη ενάντια στους κώδικες που προσπαθούν να επιτύχουν οι νέο-ναζί στις πινακίδες κυκλοφορίας.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα που άντε να πληρώσεις για να πάρεις ένα αξιοπρόσεχτο συνδυασμό αριθμών ή αριθμών και γραμμάτων, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις μια μικρή λέξη ή ένα συνδυασμό γραμμάτων  μαζί με το συνδυασμό των αριθμών σε μια πινακίδα κυκλοφορίας. Αλλά στην Αυστρία, στη χώρα που γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ, κάποιοι οδηγοί επιλέγουν και πιέζουν την κυβέρνηση για ύποπτους ή προκλητικούς τέτοιους συνδυασμούς.

Οι συνδυασμοί «SS», «NSDAP» από τα αρχικά του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και πάει λέγοντας… Αυτός είναι το είδος των πινακίδων και ζητούν ακροδεξιοί ή νέο-ναζί και μπορεί να συναντήσουμε σε κάποιες αυστριακές πινακίδες.

Οι κώδικες που σκαρφίζονται οι Αυστριακοί ακροδεξιοί δεν έχουν τελειωμό. Για να διορθώσει τα πράγματα, ο Alois Stöger, υπουργός Μεταφορών της Αυστρίας, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνας την απαγόρευση των συνδυασμών των γραμμάτων ή/και των αριθμών με κάποιο τρόπο προφανή ή μακρινό παραπέμπουν στη χιτλερική ιδεολογία –σ.σ. αν υπάρχει τέτοια. Καθώς μερικές μεταξύ αυτών είναι δύσκολα αναγνωρίσιμες για τους αμύητους: Το 18 για παράδειγμα, προέρχεται από τα αρχικά του Führer (πρώτο και όγδοο γράμμα του αλφαβήτου) ή για παράδειγμα το 88 που συμβολίζει το χαιρετισμό «Heil Hitler».

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Haaretz, ο Andrea Heigl, εκπρόσωπος Τύπου του αυστριακού υπουργείου Μεταφορών, εξηγεί: «Η άκρα δεξιά εφευρίσκει διαρκώς νέους κώδικες. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιδείξει προσοχή σε αυτές τις τάσεις».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube