Κύμα απολύσεων στη Nio λόγω... Tesla

Κύμα απολύσεων στη Nio λόγω... Tesla

Οι μειώσεις τιμών της Τesla έπληξαν πολλές κινεζικές startups ανάμεσά τους και τη Nio.

H επιθετική πολιτική που ακολουθεί ο Elon Musk σε ό,τι αφορά στις τιμές των αυτοκινήτων της Tesla, ανάγκασε τους ανταγωνιστές του στην Κίνα να κάνουν το ίδιο δημιουργώντας προβλήματα σε όσους δεν μπορούσαν να «σηκώσουν» το βάρος τέτοιων κινήσεων.

Κάπως έτσι η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio σχεδιάζει να μειώσει κατά 10% το εργατικό δυναμικό της ως το τέλος του μήνα, εν μέσω «έντονου ανταγωνισμού», όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γουίλιαμ Λι.

Σε επιστολή που έστειλε στους εργαζόμενους, ο Λι μιλά για ένα δύσκολο κλίμα έντονου ανταγωνισμού και μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ένα περιβάλλον γεμάτο αβεβαιότητα, κλίμα που θα εξελιχθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό η Nio ανέπτυξε ένα λεπτομερές σχέδιο για οργανωτική και επιχειρηματική βελτιστοποίηση επενδύοντας στην τεχνολογία, περικόπτοντας έργα που δεν συμβάλλουν στην οικονομική απόδοση στα επόμενα τρία χρόνια και διασφαλίζοντας ότι τα βασικά προϊόντα του Nio θα κυκλοφορήσουν έγκαιρα.

Όλο αυτό μεταφράζεται σε απολύσεις με τον Λι να εκφράζει τη λύπη του για τους εργαζόμενους που θα επηρεαστούν από τις απαραίτητες αυτές προσαρμογές, αλλά τονίζει πρόκειται για μια σκληρή αλλά αναγκαία απόφαση για να επιβιώσει η εταιρεία απέναντι στον ανταγωνισμό. Παράλληλα παρομοίασε το ταξίδι της εταιρείας σαν ένα μαραθώνιο μέσα σε μια λασπωμένη πίστα και κάλεσε τους εργαζόμενους να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Είναι σαφές ότι ως ανταγωνισμός ορίζεται κυρίως η Tesla. Η Νio αρχικά δεν προχώρησε σε μειώσεις τιμών αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε και αυτή να το κάνει βλέποντας την αγορά να στρέφεται προς την Tesla. Παρόλα αυτά και παρά το δύσκολο κλίμα, η Nio κατάφερε να αυξήσει τις παραδόσεις αυτοκινήτων της και είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στον Οκτώβριο παρέδωσε 16.074 αυτοκίνητα, 60% περισσότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube