Κορονοϊός, VW Group: Σε ποια εργοστάσια αναστέλλει την παραγωγή

Κορονοϊός, VW Group: Σε ποια εργοστάσια αναστέλλει την παραγωγή

Αναθεωρούνται όλες οι προβλέψεις για το 2020 καθώς τίποτα πλέον δεν μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί.

Ο όμιλος Volkswagen θα αναστείλει την παραγωγή αυτή την εβδομάδα σε εργοστάσιά του στην Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία και ετοιμάζεται να κλείσει τα υπόλοιπα εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Δεδομένης της σημερινής σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης των πωλήσεων και της αυξημένης αβεβαιότητας όσον αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για τα εργοστάσιά μας, η παραγωγή αναμένεται να ανασταλεί», δήλωσε ο CEO του VW Group, Herbert Diess την Τρίτη.

Η παραγωγή θα σταματήσει στα ισπανικά εργοστάσια της VW, το Setubal στην Πορτογαλία, τη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία και τα εργοστάσια της Lamborghini και της Ducati στην Ιταλία πριν από το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο Diess. Τα περισσότερα από τα άλλα γερμανικά και ευρωπαϊκά εργοστάσια θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για την αναστολή της παραγωγής, πιθανώς για δύο εβδομάδες.

«Τo καθένα από τα εμπορικά σήματα του VW Group θα κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες των σχεδίων λειτουργίας του το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Diess. Το συμβούλιο του VW Group κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατό οι εργαζόμενοι στα εργοστάσιά του να διατηρούν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους για να αποτρέψουν τη μετάδοση και συνέστησαν την αναστολή της παραγωγής.

Παράλληλα, το VW Group, που κατέχει τα εμπορικά σήματα Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, SEAT και Skoda, δήλωσε την Τρίτη ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις από την πανδημία  σημαίνει ότι ήταν αδύνατο να υπάρξουν προβλέψεις για τις επιδόσεις του φέτος.

«Το 2020 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος, καθώς η πανδημία παρουσιάζει άγνωστες επιχειρησιακές και οικονομικές προκλήσεις», δήλωσε ο Diess.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube