node/38399

Κορονοϊός, VW Group: Σε ποια εργοστάσια αναστέλλει την παραγωγή

Αναθεωρούνται όλες οι προβλέψεις για το 2020 καθώς τίποτα πλέον δεν μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί.

Ο όμιλος Volkswagen θα αναστείλει την παραγωγή αυτή την εβδομάδα σε εργοστάσιά του στην Ιταλία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία και ετοιμάζεται να κλείσει τα υπόλοιπα εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Δεδομένης της σημερινής σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης των πωλήσεων και της αυξημένης αβεβαιότητας όσον αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για τα εργοστάσιά μας, η παραγωγή αναμένεται να ανασταλεί», δήλωσε ο CEO του VW Group, Herbert Diess την Τρίτη.

Η παραγωγή θα σταματήσει στα ισπανικά εργοστάσια της VW, το Setubal στην Πορτογαλία, τη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία και τα εργοστάσια της Lamborghini και της Ducati στην Ιταλία πριν από το τέλος της εβδομάδας, δήλωσε ο Diess. Τα περισσότερα από τα άλλα γερμανικά και ευρωπαϊκά εργοστάσια θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για την αναστολή της παραγωγής, πιθανώς για δύο εβδομάδες.

«Τo καθένα από τα εμπορικά σήματα του VW Group θα κοινοποιήσει τις λεπτομέρειες των σχεδίων λειτουργίας του το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Diess. Το συμβούλιο του VW Group κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι δυνατό οι εργαζόμενοι στα εργοστάσιά του να διατηρούν μια ασφαλή απόσταση μεταξύ τους για να αποτρέψουν τη μετάδοση και συνέστησαν την αναστολή της παραγωγής.

Παράλληλα, το VW Group, που κατέχει τα εμπορικά σήματα Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, SEAT και Skoda, δήλωσε την Τρίτη ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις από την πανδημία  σημαίνει ότι ήταν αδύνατο να υπάρξουν προβλέψεις για τις επιδόσεις του φέτος.

«Το 2020 θα είναι ένα πολύ δύσκολο έτος, καθώς η πανδημία παρουσιάζει άγνωστες επιχειρησιακές και οικονομικές προκλήσεις», δήλωσε ο Diess.

node/39662

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Πρέπει να είσαι πολύ αφελής για να πιστεύεις ότι δεν θα σε πιάσουν... 

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Τύπωνε σπίτι του επιταγές και αγόραζε Porsche και Rolex

Ο Casey William Kelly ήθελε να ζήσει πλουσιοπάροχα αλλά δεν είχε την απαραίτητη προϋπόθεση που είναι ένας τραπεζικός λογαριασμός με πολλά μηδενικά. 
Ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Επιστράτευσε τον υπολογιστή και τον εκτυπωτή του σπιτιού του και τύπωσε μερικές πλαστές επιταγές. 
Με την πρώτη πήγε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία της Porsche και υπογράφοντας για ένα ποσό των $139.203,05 έφυγε από εκεί οδηγώντας μια 911 Turbo. 

Την επόμενη πήγε σε κοσμηματοπωλείο στο Miramar Beach και παραδίδοντας μια επιταγή με το ποσό των $61.521 ζήτησε να αγοράσει τρία ρολόγια Rolex. Ο κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πιο έξυπνος από τον υπάλληλο της Porsche και δεν του παρέδωσε τα ρολόγια για να διαπιστώσει πρώτα αν η επιταγή είχε αντίκρυσμα. 

Και κάπου εκεί η χλιδάτη ζωή του Casey William Kelly έλαβε τέλος. 
Στο μεταξύ και στην εταιρεία από όπου είχε πάρει την 911 Turbo είχαν ήδη δει ότι η επιταγή ήταν... χαρτοπετσέτα και είχαν ειδοποιήσει την Αστυνομία. 
Ο δράστης συνελήφθη σε ελάχιστο χρόνο, καθώς εντοπίστηκε εύκολα από το αυτοκίνητο που οδηγούσε. 
Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κρατείται στις φυλακές του Walton County.

Άγνωστο παραμένει αν ο υπάλληλος της Porsche διατήρησε τη θέση του, καθώς του παρέδωσε το αυτοκίνητο δίχως να ελέγξει τη γνησιότητα της επιταγής. 

node/39656

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Πώς ένα απλό πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα πολλαπλασιάζεται 75 φορές!

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σήκωσε το μεσαίο δάχτυλο στην κάμερα και το πλήρωσε πολύ ακριβά

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το πρόστιμο θα ήταν €20. Και αυτό διότι ο οδηγός που απεικονίζεται στη φωτογραφία του άρθρου είχε υπερβεί το όριο ταχύτητας κατά 11km/h, δηλαδή κινούνταν με 81 km/h αντί 70 km/h. 

Όμως όταν αντιλήφθηκε την κάμερα του ραντάρ, όχι μόνον δεν προσπάθησε να κόψει ταχύτητα, αλλά επιδεικτικά ύψωσε το μεσαίο δάκτυλο του χεριού του.

Σε κάποια άλλη χώρα ίσως η χειρονομία να περνούσε απαρατήρητη. Όμως στη Γερμανία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έτσι το πρόστιμο των € 20 πολλαπλασιάστηκε επί 75 και τώρα ο οδηγός της BMW καλείται να πληρώσει €1.500!

Η απόφαση για την πολλαπλασιασμό του προστίμου είναι του δικαστηρίου του Oberfranken, στο οποίο η αστυνομία έστειλε την φωτογραφία και αυτό έκρινε ότι ο οδηγός επέδειξε ασέβεια προς τις αρχές. 

Την επόμενη φορά που θα δείτε κάμερα, απλά... χαμογελάστε.