node/38522

Κορονοϊός – VW: € 2 δισ. την εβδομάδα το κόστος της αναστολής παραγωγής

Την παρέμβαση της ΕΚΤ ζητά ο γερμανικός κολοσσός.

Ο CEO της VW, Herbert Diess, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, τόνισε ότι η αναστολή κατασκευής και πώλησης νέων αυτοκινήτων κοστίζει συνολικά στο group περίπου € 2 δισ. την εβδομάδα.

Ο Diess δήλωσε ότι πρέπει να επανεξεταστεί σε βάθος όλο το σύστημα παραγωγής καθώς πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Το VW Group διαθέτει ανά τον κόσμο συνολικά 124 εργοστάσια παραγωγής κινητήρων, αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, από τα οποία τα 72 βρίσκονται στην Ευρώπη και τα 28 στη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Volkswagen θέτει σε αναγκαστική άδεια σχεδόν 80.000 εργαζόμενους

«Μόνο αν καταφέρουμε, όπως η Κίνα, η Κορέα ή άλλα ασιατικά κράτη, να θέσουμε το πρόβλημα υπό έλεγχο, θα έχουμε την ευκαιρία να βγούμε από αυτή την κρίση χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας», είπε ο Diess.

Aναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις ο επί των οικονομικών του Ομίλου, ο  Frank Witter, είπε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να επιταχύνει τις διαδικασίες για την αγορά βραχυπρόθεσμων χρεών υπό μορφή ομολόγων της εταιρείας.

node/39717

H Jaguar τιμά τα 60 χρόνια της E-Type με την έκδοση «60 Edition»

Θα κατασκευαστούν συνολικά 12 αυτοκίνητα από το τμήμα Jaguar Classic της εταιρείας. 

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

H Jaguar τιμά τα 60 χρόνια της E-Type με την έκδοση «60 Edition»

To 1961, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης η Jaguar παρουσίασε την εμβληματική E-Type. Δύο αυτοκίνητα, μια κουπέ και μια roadster ήταν εκεί και οδηγηθήκαν από το κοινό. 
Η E-type παρουσιάστηκε το 1961 ως αντικαταστάτρια της XK150, που είχε γεράσει και βαρύνει. Ήταν ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο, που από τον προκάτοχό του διατηρούσε μόνο τον 6κύλινδρο κινητήρα ΧΚ 3,8 λίτρων και προσφερόταν ως διθέσιο κλειστό κουπέ και ανοιχτό ρόουντστερ. Το 1964 ο κινητήρας μεγάλωσε στα 4,2 λίτρα και τοποθετήθηκε νέο κιβώτιο με συγχρονιζέ και στις 4 ταχύτητες.

etype

Σήμερα, εξήντα χρόνια μετά, η Jaguar θέλοντας να τιμήσει αυτήν την επέτειο, θα κατασκευάσει 12 αντίτυπα της E-Type (έξι ζεύγη) με τη συμβολή της aguar Classic.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Jaguar E-type S3 4.2 2+2

Κάθε ζεύγος της «νέας» E-Type 60 Edition θα απαρτίζεται από μία κουπέ (Fixed Head Coupe) και μία ανοικτή (Roadster) έκδοση, που θα παραπέμπουν στις E-Type ‘9600 HP’ και E-Type ‘77RW’ του 1961.

Εκείνη τη χρονιά, μια ‘9600 HP’ χρώματος Opalescent Gunmetal Grey, έφυγε από το το Coventry της Βρετανίας και έχοντας στο τιμόνι τον τότε υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, τον Bob Berry, έφτασε οδικώς στη Γενεύη. 
Το αυτοκίνητο συγκέντρωσε αμέσως όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Όλοι ήθελαν να την οδηγήσουν και έτσι η Jaguar έστειλε στην Ελβετία, ένα ακόμη αυτοκίνητο, την ανοικτή αυτή τη φορά ’77 RW’ στο θρυλικό χρώμα British Racing Green. Την μεταφορά ανέλαβε ο υπεύθυνος εξέλιξης του μοντέλου, ο Norman Dewis.

e-type

Επιστρέφοντας στο σήμερα, τα αντίτυπα  της νέας E-Type 60 Edition θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της Jaguar Classic στο Warwickshire και θα είναι έτοιμα έως τον Μάρτιο του 2021, οπότε και συμπληρώνονται τα 60 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου. β
Τα κουπέ ακούν στο όνομα Flat Out Grey ‘9600 HP’ και τα roadster στο Drop Everything Green ’77 RW’.

node/39713

BMW: Μέχρι το 2030 θέλει να έχει βάλει στην κυκλοφορία 7 εκατ. ηλεκτροκίνητα οχήματα

Πώς σκέφτονται να υλοποιήσουν τον φιλόδοξο αυτό στόχο.

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

BMW: Μέχρι το 2030 θέλει να έχει βάλει στην κυκλοφορία 7 εκατ. ηλεκτροκίνητα οχήματα

Το BMW Group στοχεύει μέχρι το 2030 να έχει πουλήσει παγκοσμίως 7 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα. 
οι ρυθμοί διάθεσης και ανάπτυξης του ηλεκτροκίνητου στόλου της BMW παγκοσμίως είναι μεγάλοι. Το 2019 τα συγκεκριμένα μοντέλα ήταν διαθέσιμα στη 74 αγορές και είχαν πουλήσει περίπου 500.000 μονάδες. 
Η εταιρεία υπολογίζει ότι στο τέλος του 2021 θα έχει διπλασιάσει τις πωλήσεις της, ενώ με τους ρυθμούς που θα κινείται στοχεύει το 2030 να έχει πουλήσει 7 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα. 
Από αυτά, τα 4,5 εκατ. περίπου θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα επαναφορτιζόμενα υβριδικά. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW X1 xDrive25e

Αν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, τότε θα έχουμε μια μείωση της τάξης του 40% στο εκπεμπόμενο CO2 από τον παγκόσμιο στόλο των αυτοκινήτων του BMW Group. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW 330e

Για να πετύχει τους στόχους αυτούς η εταιρεία θα εμπλουτίσει τη γκάμα των προϊόντων της με περισσότερα ηλεκτροκίνητα (αμιγώς ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά) μοντέλα. Για παράδειγμα πολύ σύντομα θα έχουμε την ηλεκτρική iX3, την ώρα που η νέα Σειρά 7 θα είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρική έκδοση,όπως και η νέα «πεντάρα» και η Χ1. 
Την ίδια στιγμή η οικογένεια «i» θα αποκτήσει το SUV iNext και το 4θυρο κουπέ i4 που θα έρθουν να πλαισιώσουν το i3.

TAGS