Κορονοϊός: Στην Ιταλία, η FIAT θα απολυμάνει τα εργοστάσιά της

Κορονοϊός: Στην Ιταλία, η FIAT θα απολυμάνει τα εργοστάσιά της

Η κατάσταση καραντίνας στην Ιταλία επηρεάζει επίσης τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ο Όμιλος FIAT μόλις ανακοίνωσε ότι θα κλείσει προσωρινά τα εργοστάσια του για να «απολυμάνει» τους χώρους συναρμολόγησης.

FCA factory

Η Ιταλία βρίσκεται πλέον σε πλήρη περιορισμό λόγω του κορονοϊού, ο οποίος είναι μάλλον πιο μολυσματικός στην Ιταλία, ακόμη κι αν δεν γνωρίζουμε πραγματικά τον αριθμό των προσβεβλημένων ατόμων -και επομένως του πραγματικού ποσοστού θανάτων. Ωστόσο, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αρχίζουν να λαμβάνουν τις προφυλάξεις τους.

Παρόλο που η Ferrari και η Lamborghini επιβεβαίωναν νωρίτερα μέσα την εβδομάδα ότι ο ιός δεν θα είχε αντίκτυπο στην παραγωγή, για τον Όμιλο FIAT, η κατάσταση είναι διαφορετική. Όλα τα εργοστάσια του ομίλου (FΙΑΤ, Alfa Romeo, Maserati ...) που βρίσκονται στην Ιταλία θα κλείσουν για μια σύντομη περίοδο, έτσι ώστε να απολυμανθούν από ειδικά συνεργεία. Στη συνέχεια οι εργασίες θα επαναληφθούν, με τους εργαζόμενους ασφαλώς να έχουν αυστηρές οδηγίες.

FCA Melfi factory

Ο στόχος της FIAT είναι να περιορίσει προφανώς τη μετάδοση του ιού μέσα στις μονάδες παραγωγής, κάτι που θα είχε σημαντικά πιο επιβλαβές αποτέλεσμα από το προσωρινό κλείσιμο. Οι «έλεγχοι» θα γίνουν κατά προτεραιότητα στα κυλικεία και στους στρατηγικούς χώρους των εργοστασίων. Το FIAT εφαρμόζει εδώ την ασιατική μέθοδο, με σχεδόν συστηματικούς ελέγχους της θερμοκρασίας του σώματος στα πιο ευαίσθητα σημεία των μονάδων παραγωγής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube