Κορονοϊός: Ο Elon Musk θα κατασκευάσει αναπνευστήρες

Κορονοϊός: Ο Elon Musk θα κατασκευάσει αναπνευστήρες

General Motors και Ford έτοιμες και αυτές να συνεισφέρουν στον αγώνα κατά του Covid-19.

Ο Elon Musk δήλωσε μέσω twitter ότι η Tesla είναι έτοιμη να κατασκευάσει αναπνευστήρες συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια μάχη κατά του Covid-19.
Η δήλωση αυτή ήρθε σαν απάντηση σε μήνυμα που του στάλθηκε στο twitter και το οποίο τον καλούσε να μετατρέψει μια γραμμή παραγωγής σε ένα από τα εργοστάσιά του, έτσι ώστε να παράγει αναπνευστήρες.
Απαντώντας ο Musk είναι ότι θα το κάνουμε αν αυτό χρειαστεί και υπάρξει έλλειψη.
Να θυμίσουμε πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε χθες κατασκευαστικές εταιρείες των ΗΠΑ να δωρίσουν αναπνευστήρες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας που αγωνίζονται κατά του νέου κορονοϊού, καθώς παρατηρείται έλλειψη σε εθνικό επίπεδο. Εταιρείες, όπως η προμηθευτική εταιρεία της Apple, η Foxconn, έχουν αναπροσαρμόσει αλυσίδες παραγωγής για να φτιάξουν μάσκες και παρόμοιο εξοπλισμό μετά την εξάντλησή τους στα καταστήματα πολλών χωρών και τη μεγάλη ζήτηση που αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές λόγω της εξάπλωσης του ιού.

Χθες, Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι έχει συνομιλίες με την Κίνα και άλλες χώρες για να συμβάλουν στην αύξηση των προμηθειών σε υγειονομικό εξοπλισμό, ενώ την ίδια ώρα η General Motors και η Ford Motor ανακοίνωσαν ότι έχουν συνομιλίες με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube