Κορωνοϊός: Η FIAT ελέγχει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μετά την έξαρση του ιού στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Η FIAT ελέγχει την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της μετά την έξαρση του ιού στην Ιταλία

Η Italdesign-Giugiaro έκλεισε τις εγκαταστάσεις της στο Τορίνο.

Η Fiat Chrysler Automobiles περιορίζει την πρόσβαση στα ευρωπαϊκά της εργοστάσια μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη βόρεια Ιταλία. Η Italdesign-Giugiaro έκλεισε επίσης τις δύο εγκαταστάσεις της στο Τορίνο, αφού ένας εργαζόμενός της βρέθηκε θετικός στον ιό.

Οι κρούσματα στην Ιταλία, την πιο πληγείσα χώρα στην Ευρώπη, έχουν αυξηθεί σε πάνω από 250, με επτά θανάτους μέχρι στιγμής, ώθησαν την κυβέρνηση να κλείσει τις περιοχές που πλήττονται στα βόρεια της χώρας.

Στο διοικητικό κέντρο της Fiat Chrysler στο Τορίνο έχουν σημειωθεί ήδη τρία κρούσματα.

Σε επιστολή προς τους προμηθευτές και τους επισκέπτες, που τελεί εν γνώσει της Automotive News Europe, η FCA δήλωσε ότι η πρόσβαση σε όλες τις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις της θα απαγορεύεται για όσους προέρχονται από έναν από τους 13 ιταλικούς δήμους που έχουν πληγεί από τον ιό. Η επιστολή απαγορεύει επίσης επισκέψεις από όποιον έχει βρεθεί στην Κίνα ή σε άλλη ασιατική χώρα τις τελευταίες 15 ημέρες. Άνθρωποι που έχουν άμεση ή έμμεση επαφή με άλλους που ενδέχεται να μολυνθούν από τον ιό εξαιρούνται επίσης.

Η πλειοψηφία των περιοχών που πλήττονται από τον κορωνοϊό συγκεντρώνονται γύρω από το Codogno, 60 km νοτιοανατολικά του Μιλάνο. Μαζί με το Codogno, 12 πόλεις έχουν μπει σε καραντίνα από την Παρασκευή παρόμοια με τα μέτρα που ελήφθησαν στην Κίνα μετά την έναρξη της επιδημίας  στη Wuhan.

Η Italdesign δήλωσε την Κυριακή ότι θα αναστείλει τις παραγωγικές δραστηριότητες στις δύο εγκαταστάσεις της στο Τορίνο, μετά τη διάγνωση ότι ένας από τους εργαζόμενούς της  στη μονάδα του Nichelino να είναι θετικός στον ιό.

Η εταιρεία δήλωσε ότι προσπαθεί να εντοπίσει άτομα που είχαν επαφές με τον συγκεκριμένο υπάλληλο, ώστε να προλάβει εξάπλωση της νόσου.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube