Κόντρα στο Spa: Honda Civic Type R vs SEAT Leon Cupra R [video]

Κόντρα στο Spa: Honda Civic Type R vs SEAT Leon Cupra R [video]

Δύο από τα πιο καυτά χάτσμπακ της αγοράς συναντιούνται σε μια από τις καλύτερες πίστες του κόσμου. Εσύ σε ποιο θα πόνταρες;

Το Honda Civic Type R, είναι ο κάτοχος του ρεκόρ γύρου από προσθιοκίνητο παραγωγής και στο Spa, μετά το Nurburgring, με χρόνο 2’ 53" 72.

Η SEAT δεν επιχείρησε να σημειώσει επίσημα χρόνο με το περιορισμένης παραγωγής Leon Cupra R, όμως πολλοί θα είχαμε την περιέργεια να δούμε πώς στέκεται απέναντι στο Honda. Τη δύσκολη δουλειά της σύγκρισης ανέλαβε να φέρει εις πέρας η RSR, η γνωστή εταιρία ενοικιάσεων αυτοκινήτων στο Nurburgring και στο Spa. Έχοντας στον στόλο της ένα Civic Type R, δεν έχασε την ευκαιρία όταν έπεσε στα χέρια της το κορυφαίο Leon.

Στα χαρτιά, τα δύο αυτοκίνητα βρίσκονται πολύ κοντά. Είναι προσθιοκίνητα, με δίλιτρους κινητήρες τούρμπο, χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο και παραπλήσιο βάρος (περίπου 1.380 kg). Μια διαφορά είναι ότι το Civic αποδίδει 320 PS, ενώ το Leon 310 PS, οπότε ίσως θα περίμενε κανείς το Honda να είναι έστω λίγο γρηγορότερο. Είναι όμως έτσι στην πράξη;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Fight Club 2018: Ψάχνοντας το απόλυτο GTi [video]

Τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν από δύο εκπαιδευτές της RSR εναλλάξ, για ένα γύρο το καθένα, και τα συμπεράσματα έχουν ενδιαφέρον. Όπως εξηγεί ο ένας εκ των δύο, ο συμπατριώτης μας Κωνσταντίνος Ζάννος στο τέλος του video, «δεν ξέρουμε αν η SEAT μας έχει πει την αλήθεια για την ισχύ αυτού του αυτοκινήτου… », αφού το Leon φαινόταν να «έχει» εύκολα το Civic. Το οποίο, από την άλλη, έχει πλεονέκτημα στα φρένα και στο πόσο αποτελεσματικά περνάει τη δύναμη στο δρόμο στην έξοδο των στροφών.

Δείτε το video:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube