Κόντρα μεταξύ RS3, Civic Type R, Golf R, A 45 και Focus RS [360 video]

Κόντρα μεταξύ RS3, Civic Type R, Golf R, A 45 και Focus RS [360 video]

Τα κορυφαία σύγχρονα χάτσμπακ στήθηκαν για μια 5απλή κόντρα από στάση ως τα 402 m. Ποια λέτε ότι ήταν η τελική κατάταξη;

Τα καλύτερα γρήγορα χάτσμπακ αποδίδουν πλέον περισσότερους από 300 ίππους, οι οποίοι συχνά μεταφέρονται και στους τέσσερις τροχούς, πετυχαίνοντας εξωφρενικές επιδόσεις.

Το πιο δυνατό αυτοκίνητο του είδους είναι το Audi RS3, το οποίο μετά την τελευταία του ανανέωση αποδίδει 400 PS. Ακολουθεί η Mercedes-AMG A 45, με 381 PS. Και τα δύο αυτοκίνητα εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, οπότε οποιαδήποτε μεταξύ τους κόντρα έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Το βρετανικό CarWow τα έστησε σε έναν διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης, για να διαπιστώσει ποιο θα επικρατήσει. Όμως για να μη νιώθουν… μόνα, τα πλαισίωσε με ακόμη τρία πανίσχυρα χάτσμπακ.

Το ένα ήταν το Ford Focus RS που αποδίδει 350 PS. Είναι κι αυτό τετρακίνητο και μάλιστα με τετρακίνηση που μπορεί να στείλει πίσω μεγαλύτερο ποσοστό δύναμης σε σχέση με τις τύπου Haldex. Μήπως αυτό αρκεί για να αναιρέσει το μειονέκτημα της χαμηλότερης ισχύος και του χειροκίνητου κιβωτίου του; Χειροκίνητο κιβώτιο έχουν και τα δύο πιο αδύναμα αυτοκίνητα της δοκιμής: το τετρακίνητο Volkswagen Golf R των 310 PS και το μοναδικό προσθιοκίνητο της παρέας, το Honda Civic Type R των 320 PS.

Θα είναι άραγε η τελική κατάταξη στα 402 m αντίστοιχη της σειράς ιπποδύναμης των αυτοκινήτων; Ή μπορεί κάποιο να κάνει την έκπληξη; Ποντάρετε, και δείτε το αποτέλεσμα στο παρακάτω video 360 μοιρών, από την οροφή του Civic:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube