«Κόντρα» FCA και Mahindra για το Roxor που θυμίζει Jeep

«Κόντρα» FCA και Mahindra για το Roxor που θυμίζει Jeep

Η FCA αναφέρει ότι το Mahindra Roxor κλέβει σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από την Jeep και επιδιώκει την διακοπή των πωλήσεων του στις Η.Π.Α.

Η Fiat Chrysler Automobiles κατήγγειλε τις εμπορικές συναλλαγές των Η.ΠΑ. και της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mahindra & Mahindra με σκοπό να εμποδίσει την τελευταία να εισάγει το 4x4 Roxor που παραπέμπει σχεδιαστικά στο εμβληματικό Jeep.

Ο όμιλος FIAT Chrysler Automobiles υπέβαλε καταγγελία την 1η Αυγούστου στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των Η.Π.Α., υποστηρίζοντας ότι το Mahindra Roxor παραβιάζει τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Jeep, όπως το τετράγωνο παρουσιαστικό, το καμπυλωτό καπό, οι κάθετες επιφάνειες και πολλά άλλα.

«Πρόκειται για μια αντιγραφή της εμβληματικής σχεδίασης του πραγματικού Jeep», αναφέρει η FCA στην καταγγελία της, περιλαμβάνοντας στον φάκελο που έστειλε στην Ε.Δ.Ε. και αρκετές φωτογραφίες του κλασικού Jeep και του Mahindra Roxor.

To 2017, η Mahindra & Mahindra με έδρα τη Μουμπάι, εγκαινίασε στο Μίσιγκαν τα νέα κεντρικά γραφεία της για το νεοϊδρυθέν τμήμα της στη Β. Αμερική. Η εισαγωγή όμως του Roxor απειλεί, σύμφωνα με την FCA, τις πωλήσεις των Jeep. Και αυτό γιατί η Mahindra & Mahindra αξιοποιεί στο έπακρο το γεγονός ότι το Roxor κατασκευάζεται τμηματικά στην Ινδία και συναρμολογείται στις Η.Π.Α.

Mahindra Roxor 2018

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube