Κοινοπραξία Hyundai με Aptiv για την αυτόνομη οδήγηση

Κοινοπραξία Hyundai με Aptiv για την αυτόνομη οδήγηση

Η κοινοπραξία θέλει να έχει έτοιμη πλατφόρμα το 2022. 

Η Hyundai Motor Group και η εδρεύουσα στο Δουβλίνο εταιρεία Aptiv (γνωστή παλαιότερα ως Delphi Automotive) δήλωσαν τη Δευτέρα ότι δημιούργησαν μια αυτόνομη κοινοπραξία 50:50, με επενδυόμενο κεφάλαιο $4 δισ.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το μεγαλύτερο στοίχημα της Hyundai, καθώς θεωρείται ευρέως πως έχει καθυστερήσει σημαντικά να μπει στις μελλοντικές τεχνολογίες της αυτόνομης κινητικότητας. 

Οι εταιρείες Hyundai Motor της Hyundai Motor, Kia Motors και Hyundai Mobis θα συνεισφέρουν συλλογικά $1,6 δισ. σε μετρητά και $ 0,4 δισ. σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε υπηρεσίες έρευνας και εξέλιξης.

Από την πλευρά της η Aptiv θα συνεισφέρει διαθέτοντας στην κοινοπραξία όλη της την τεχνογνωσία στην αυτόνομη οδήγηση καθώς και τους 700 εργαζόμενούς της στον συγκεκριμένο τομέα δραστηριοποίησής της. 

Η κοινοπραξία θα αρχίσει να δοκιμάζει τα αυτόνομα συστήματά της το 2020. Μέχρι το 2022 θέλουν να έχουν έτοιμη μια πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης που θα την διαθέτουν σε στόλους robotaxi, αλλά και λοιπές εταιρείες που διαχειρίζονται μεγάλους στόλους οχημάτων. 

Η κοινοπραξία υπόκειται σε κανονιστική έγκριση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του δεύτερου τριμήνου του 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube