Κινεζική φωτοσοπιά δισεκατομμυριών

Κινεζική φωτοσοπιά δισεκατομμυριών

To αξίας ενός δισεκατομμυρίου ξεκίνημα του πρώτου EV της κινεζικής WM Motors είναι ένα… φωτοσοπιασμένο Mitsubishi!

Η WM Motors ξεχώρισε με το ξεκίνημά της από τις άλλες εταιρείες ηλεκτρικών αυτοκινήτων κινεζικών ενδιαφερόντων που κατακλύζουν την αγορά.

Κι αυτό διότι συγκέντρωσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια για το ξεκίνημα της ως μαζικού κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και τώρα μπορούμε να δούμε πλέον το πρώτο τους αυτοκίνητο, που δεν είναι άλλο από ένα Mitsubishi επεξεργασμένο στο Photoshop. Η πρώτη που παρατήρησε την ομοιότητα ήταν η Electrek που έβαλε την φωτογραφία που διένειμε στον Τύπο η WM Motors δίπλα στην εργοστασιακή φωτογραφία της Mitsubishi με το νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό Outlander, ανακαλύπτοντας πως πρόκειται για το ίδιο αυτοκίνητο, στον ίδιο τόπο,

Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και ιλαρό, καθώς οι προσδοκίες και οι προδιαγραφές της WM Motors κάθε άλλο παρά μας προϊδέαζαν για κάτι τόσο φθηνό. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της προέρχονται από την κινεζική εταιρεία που κατέχει τη Volvo, την Geely, έχουν άλλες μεγάλες συνεργασίες με επίσης μεγάλα ονόματα στην Κίνα και σχεδιάζουν να έχουν έτοιμα αυτοκίνητα προς παραγωγή του 2018. Το «WM» θα μπορούσε να είναι τα αρχικά για το German Weltmeister ή World Champion. Υποθέτουμε –και ελπίζουμε- λοιπόν από εδώ και πέρα ότι το δισεκατομμύριο θα δαπανηθεί σε πιο σοβαρά πράγματα από προσχέδια αυτοκινήτων που προκύπτουν από φωτοσοπιασμένες φωτογραφίες άλλων κατασκευαστών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube