Κινέζικη κουζίνα: Πώς να διαλύσετε μία LaFerrari

Κινέζικη κουζίνα: Πώς να διαλύσετε μία LaFerrari

Δεν είναι η πρώτη, μάλλον δεν θα είναι η τελευταία, αλλά η συγκεκριμένη έπαθε χοντρή ζημιά

Ο Βρετανός επιχειρηματίας που είχε πρόσφατα μια έξοδο στο στροφιλίκι πάνω από το Μονακό με μια LaFerrari τη γλίτωσε φτηνά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Αφ’ ενός επειδή το ιταλικό hypercar έπαθε ελάχιστες ζημιές, αφ’ ετέρου επειδή πλήρωσε πολύ λιγότερα χρήματα για να το αποκτήσει απ’ ό,τι αν ζούσε, π.χ., στην Κίνα.

Όχι, η Ferrari δεν χρεώνει παραπάνω τους Κινέζους αγοραστές για το προνόμιο ν' αποκτήσουν τη LaFerrari. Απλώς οι υπερβολικοί δασμοί που επιβάλλονται στα εισαγόμενα αυτοκίνητα εκτοξεύουν την αρχική τιμή της από το 1,5 εκατομμύριο δολάρια στα 3,7!

Πολλά χρήματα ακόμα και για τον αριθμό των εκατομμυριούχων της χώρας, που αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. Όταν όμως δίπλα στη LaFerrari έχεις παρκαρισμένη και μια McLaren P1, μάλλον ανήκεις σε μια εντελώς διαφορετική κάστα.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είσαι άτρωτος. Το διαπίστωσε ο νεαρός οδηγός της κόκκινης LaFerrari που το βράδυ της Τρίτης, 28 Απριλίου έχασε τον έλεγχο ενώ κινείτο σε αυτοκινητόδρομο της Σαγκάης και κατέληξε στο τσιμεντένιο στηθαίο.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν όταν έγινε το ατύχημα δεν ήταν και οι καλύτερες αφού έβρεχε και φυσούσε και δυνατός άνεμος. Ενδέχεται να φταίει η απειρία ή η υπερβολική εμπιστοσύνη στις ικανότητες του αυτοκινήτου. Μπορεί, πάλι, να έπαιξαν το ρόλο τους και τα φλούο λαστιχένια αθλητικά που φορούσε, όπως λένε πολλοί.

Άσχετα από τους λόγους, το θέμα είναι πως η LaFerrari λαβώθηκε βαριά. Το ρύγχος διαλύθηκε ολοσχερώς, οι αερόσακοι (ως όφειλαν, βεβαίως) άνοιξαν, η εμπρός ανάρτηση έχει υποστεί σοβαρή ζημιά, το αμάξωμα στην πλευρά του οδηγού έχει σπάσει και η πίσω ανάρτηση, αν κρίνουμε από τη γωνία του αριστερού τροχού, είναι για πέταμα.

Κι αυτά είναι μόνο όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά – το συνεργείο της τοπικής αντιπροσωπείας θα συμπληρώσει την, μάλλον μακριά, λίστα με όλες τις ζημιές.

Παραδόξως, ο νεαρός έδειχνε ήρεμος και ασχολείτο με το κινητό του, σαν να μην είχε μόλις διαλύσει ένα αυτοκίνητο πολλών εκατομμυρίων.

Ίσως να έστελνε μήνυμα πως, μέχρι να επισκευαστεί η Ferrari, θα χρειαστεί την McLaren. Η οποία ελπίζουμε να μην έχει παρόμοια τύχη.

[Πηγή: carnewschina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube