Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα στην Ευρώπη

Κερδίζουν έδαφος τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα στην Ευρώπη

Τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα κερδίζουν σταδιακά ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά της Ευρώπης, καθώς το τρίτο τετράμηνο του 2022 αποτέλεσαν το 43% των συνολικών πωλήσεων.

Ευρωπαϊκή αγορά

Με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να εξηλεκτρίζουν σταδιακά την γκάμα τους και πολλά κράτη στην Ευρώπη να επιδοτούν την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, είναι φυσικό τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα να κερδίζουν σταδιακά όλο και περισσότερο έδαφος στη Γηραιά Ήπειρο.

Συγκεκριμένα, το τρίτο τετράμηνο του έτους τα υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα αποτέλεσαν το 43% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη. Την ίδια περίοδο το 2021, το ποσοστό ήταν λιγότερο από 40%.

Σχεδόν ένα στα δέκα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν (11,9%) ήταν ηλεκτρικά, με τις συνολικές πωλήσεις τους να είναι αυξημένες κατά 22% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2021. Παράλληλα, οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών μειώθηκαν κατά 6%.

Ευρωπαϊκή αγορά

Τα συμβατικά μοντέλα ωστόσο, εξακολουθούν να είναι ο κυρίαρχος της αγοράς με τη βενζίνη να είναι το πιο δημοφιλές καύσιμο αποτελώντας το 37,8% των συνολικών πωλήσεων παρά τη μείωση της τάξης του 3%. 

Το ντίζελ εμφάνισε και αυτό πτώση 4,7%, αποτελώντας το 16,5% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη. Είναι εντυπωσιακό το πως η τράπουλα έχει ανακατευτεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία. Θυμίζουμε ότι το 2015, το 52% των αυτοκινήτων που ταξινομούνταν στην Ευρώπη χρησιμοποιούσαν ως καύσιμο το ντίζελ!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube