Κέρδη ρεκόρ για τη Hyundai το 2022

Κέρδη ρεκόρ για τη Hyundai το 2022

Οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν πως τα λειτουργικά κέρδη της Hyundai θα αγγίξουν τα $7,7 δισ. φέτος. Και προφανώς αυτό αποτελεί ρεκόρ.

Οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν πως το 2022 τα λειτουργικά κέρδη της Hyundai θα αγγίξουν τα $7,7 δισ., για πρώτη φορά στην ιστορία της κορεατικής εταιρείας.

Μάλιστα αυτό το νούμερο έρχεται να διορθώσει εκείνο των $6,1 που είχε προβλεφθεί αρχικά και είναι 51,9% υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2021. Η διόρθωση προέκυψε από τα αναπάντεχα δυνατά αποτελέσματα που καταγράφηκαν το Q2 (δεύτερο τρίμηνο) της τρέχουσας χρονιάς.

Ενώ δηλαδή το Q1 έκλεισε με λειτουργικό κέρδος $1,46 δισ., το αμέσως επόμενο έκλεισε στα $2,2 δισ.. Προφανώς αυτή η αύξηση πάει πακέτο με την αύξηση των πωλήσεων που σημειώνεται στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, κατά 2,9% και 6,6% αντίστοιχα, και πάλι με τη σύγκριση να αφορά στα πρώτα δύο τρίμηνα του 2022.

Οι Times στην Κορέα ανέφεραν σε άρθρο τους πως τα SUV αντιστοιχούν σε περισσότερες από τις μισές πωλήσεις της εταιρείας καθώς και ότι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά μοντέλα έχει σταθερά ανοδική πορεία. Η ζήτηση είναι σε υψηλό επίπεδο τόσο εσωτερικά στην Κορέα όσο και υπερπόντια, κάτι που με τη σειρά του αναμένεται να οδηγήσει και σε αύξηση του μεριδίου της εταιρείας στην αγορά.

Θετικό είναι το πρόσημο και για την άλλη εταιρεία του ομίλου, την Kia. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά 56,1% σε σχέση με πέρυσι, στα $6 δισ.. Και σε αυτή την περίπτωση έχει γίνει διόρθωση της αρχικής πρόβλεψης, κατά το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 20%.

Kia XCeed

Κάπως έτσι, μιλάμε για λειτουργικά κέρδη που συνολικά θα αγγίξουν τα $13,7 δισ. και για τις δύο εταιρείες, κάτι που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό με δεδομένο ότι καταγράφεται χωρίς ακόμα η κατάσταση με την παραγωγική διαδικασία -ύστερα από τον Covid- να έχει εξομαλυνθεί.

Βέβαια όλα έχουν την εξήγησή τους, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι απλή: Οι δύο εταιρείες καρπώνονται τώρα το αποτέλεσμα της τεράστιας επένδυσης που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει αποφέρει αυτοκίνητα που παίζουν πρακτικά σε όλες τις κατηγορίες και σε κορυφαίο επίπεδο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube