Κεντρομήχανο και πισωκίνητο Honda Civic με κινητήρα V6 [video]

Κεντρομήχανο και πισωκίνητο Honda Civic με κινητήρα V6 [video]

Το Hondura είναι ένα μοναδικό hot hatch βασισμένο στην τρίτη γενιά του Civic.

Το κανάλι Forza Motorsport στο Youtube παρουσίασε ένα μοναδικό πρωτότυπο το οποίο κατασκεύασε ο Αμερικανός Andy Barcheck πριν από 25 χρόνια στο γκαράζ του σπιτιού του. Ο λόγος για το "Hondura", ένα Honda Civic τρίτης γενιάς που μετατράπηκε σε κεντρομήχανο και πισωκίνητο hot hatch!

Εμπνευσμένος από το Renault 5 Turbo και χρησιμοποιώντας ως βάση το ιαπωνικό μικρομεσαίο, ο Andy Barcheck σχεδίασε και κατασκεύασε αυτό το μοναδικό όχημα. Εξωτερικά, το Hondura ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στο εκτενές bodykit με τα φαρδύτερα φτερά και τις εισαγωγές αέρα στο προφίλ το οποίο ταιριάζει γάντι με το γωνιώδη σχεδιασμό της τρίτης γενιάς του Civic.

Hondura

Για να μετατραπεί σε κεντρομήχανο, το Civic απέκτησε ένα νέο σωληνωτό πλαίσιο ενώ αρκετά εξαρτήματα κατασκευάστηκαν από το μηδέν, έτσι ώστε να ταιριάζουν με τη νέα διάταξη. Ο δημιουργός του αλλά και ο νέος ιδιοκτήτης εκθειάζουν το κράτημα του μοντέλου το οποίο έχει εμφανώς μεγαλύτερα μετατρόχια, χαμηλωμένη ανάρτηση και φρένα από Chevrolet Corvette ενώ η πίσω κίνηση και το χαμηλό του βάρος (1200 kg) επιτρέπουν ατελείωτες πλαγιολισθήσεις.

Αρχικά, το μοντέλο φορούσε έναν κινητήρα V6 2,5 λίτρων του Acura Legend, όμως ο νέος ιδιοκτήτης αντικατέστησε το μοτέρ με τον ισχυρότερο και πιο σύγχρονο κινητήρα V6 3,2 λίτρων του Acura CL Type-S. Ο δημιουργός του Hondura έλεγε σε όσους των ρωτούσαν πως το Civic ήταν μέρος ενός μυστικού σχεδίου της Honda για συμμετοχή στο Group B WRC και φυσικά οι περισσότεροι τον πίστευαν βλέποντας το εκπληκτικό αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Με το συγκεκριμένο Civic είχαμε ασχοληθεί σε άρθρο μας και το 2016, πριν ολοκληρωθεί η μετατροπή του στη σημερινή του κατάσταση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube