Kawasaki Ninja ZX-10R πέφτει με 130 km/h σε αυτοκίνητο μέσα στην πόλη [video]

Kawasaki Ninja ZX-10R πέφτει με 130 km/h σε αυτοκίνητο μέσα στην πόλη [video]

Αν πηγαίνεις με 130 km/h σε αστική ζώνη των 50 km/h, μόνο στο άκουσμα ενέχει μια επικινδυνότητα, είτε το κάνεις με μοτοσικλέτα είτε με αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ταχύτητα που στις περισσότερες χώρες είναι ακόμη και πάνω από την ανώτατη επιτρεπόμενη στην εθνική οδό. Πόσω μάλλον σε αστικό περιβάλλον.

Οι μοτοσικλετιστές μπορούμε να επιταχύνουμε ασύγκριτα πιο εύκολα και πιο δυνατά από ένα αυτοκίνητο και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για το ότι πηγαίνουμε πολύ συχνά πάνω από το όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις. Ωστόσο, ο αναβάτης αυτής της Kawasaki Ninja ZX-10R του video, ήταν αυτό που λέμε «το παράκανε».

To ότι βρέθηκε μέρα μεσημέρι σε ένα πολυσύχναστο δρόμο με διασταύρωση σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, αγνοώντας ότι άλλα οχήματα διασχίζουν κάθετα το δρόμο και δεν μπορούν απαραίτητα να υπολογίσουν ότι αυτός κινείται με ταχύτητα 36 m/sec, μας δείχνει ότι ο τύπος δεν κατανοούσε και πολύ καλά τις συνθήκες κυκλοφορίας εκείνης της στιγμής.

Ο οδηγός του άσπρου αυτοκινήτου οδηγούσε νορμάλ και υπό κανονικές συνθήκες τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Τα περισσότερα δυστυχήματα του είδους συμβαίνουν όταν ένας χρήστης του δρόμου κινείται με πολλαπλάσια ταχύτητα των υπολοίπων, καταλαμβάνοντάς τους ουσιαστικά εξ απήνης, έκπληκτους, και με συνηθέστερη αντίδραση να κοκκαλώσουν του αυτοκίνητο, αφήνοντας στον ταχύτερο την πρωτοβουλία της κίνησης. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων έπονται τα τραγικά αποτελέσματα.

Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μάθουμε τι σκέφτονται αυτοί οι αναβάτες όταν κινούνται με αυτή την ταχύτητα, σχεδόν με αυτοκτονική διάθεση, μέσα σε πολυσύχναστους δρόμους. Δεν μπορούν να μαντέψουν ή να υποψιαστούν ότι κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει την ταχύτητα που μια μοτοσικλέτα πλησιάζει ή, τέλος πάντων, ότι αυτή υπολογίζεται πιο δύσκολα από την αντίστοιχη του αυτοκινήτου, λόγων όγκου; Ομοίως, ένα αναβάτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα, όπως κι ένα οδηγός δεν μπορεί να αποφύγει μια σύγκρουση, όταν η φάση περάσει το «σημείο χωρίς επιστροφή».

Ύστερα από τη σύγκρουση με το video σε κανονική κίνηση, υπάρχει «κομμένο» σε αργή κίνηση το κομμάτι που ο μοτοσικλετιστής αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά: Αρχικά βάζει το χέρι στη μανέτα του φρένου και ύστερα από ένα μικρό δισταγμό, βλέποντας πως με την ταχύτητα που πηγαίνει, ο δρόμος δεν θα «καθαρίσει» φρενάρει. Δείτε από τη στιγμή που φρενάρει πόσο απέχει από το αυτοκίνητο και ξαναδείτε το video. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα εξελίχτηκαν όλα από εκείνο το σημείο και ύστερα.

Για καλή του τύχη, ο αναβάτη τη γλίτωσε σοβαρά τραυματισμένος, αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν τον έφαγε το χώμα. Από τους επιβάτες του αυτοκινήτου κανείς δεν τραυματίστηκε. Και όπως αναφέρει, ο φίλος μας στο video, έμαθε καλά το μάθημά του. Και καλά έκανε που το δημοσιοποίησε για να γίνει κοινωνός του παθήματός του, μπας και αποφύγουμε το κατά δυνατόν παρόμοια δυστυχήματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube