Κάτι αλλάζει στο αβέβαιο μέλλον της Monza

Κάτι αλλάζει στο αβέβαιο μέλλον της Monza

To ιταλικό Gran Prix είχε βρεθεί σε δεινή θέση, αφού δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει θέση στο καλεντάρι της F1 μετά το 2017

Εδώ και αρκετό καιρό, η φημολογία για το μέλλον του ιταλικού Gran Prix δεν ήταν και τόσο αισιόδοξη. Είχε γίνει σαφές πως υπήρχε σημαντική οικονομική διαφορά ανάμεσα στο αφεντικό της F1, τον Bernie Ecclestone και στους διοργανωτές του αγώνα, σχετικά με το κόστος συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου του Μιλάνου, Ivan Capelli, ανακοίνωσε έχουν βρεθεί πως τα παραπάνω χρήματα που χρειάζονται. 
 
Μια νομική αλλαγή επιτρέπει στη Λέσχη Αυτοκινήτου της Ιταλίας να χρησιμοποιήσει χορηγίες από όλες τις εταιρίες που είναι συνδεδεμένες με αυτήν, ώστε να χρηματοδοτήσει απευθείας τον αγώνα. Ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου της Ιταλίας, Sticchi Damiani, πέτυχε αυτή την αλλαγή στη νομοθεσία, χάρη στις πολιτικές του επαφές. Κατάφερε να πείσει για τη σημασία του αγώνα τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Σε ότι αφορά τη διάρκεια της νέας σύμβασης, αυτή δεν έχει ακόμα καθοριστεί, όμως ο Capelli δήλωσε πως θα επιθυμούσε να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την επέτειο εκατό ετών του αγώνα, το 2022. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube