Κατασκευάζοντας ένα DYI μεταλλικό τροχό από ελατήρια [video]

Κατασκευάζοντας ένα DYI μεταλλικό τροχό από ελατήρια [video]

Θα μπορούσε ένας τροχός να λειτουργεί ο ίδιος ως ανάρτηση; Και αν ναι, θα ήταν καλύτερα να επικαλύπτεται από ένα πέλμα κανονικού ελαστικού ή να ακουμπά απευθείας η μεταλλική του ράχη στην άσφαλτο;

Αυτά, στον φυσιολογικό κόσμο, δεν αποτελούν καν ερωτήματα. Εάν όμως μιλάμε για τους Ρώσους του γνωστού καναλιού Garage 54, ανθρώπους με άγρια φαντασία και πολλή διάθεση στον αυτοσχεδιασμό, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο, μέχρι να αποδειχτεί πειραματικά. 

Όπως εύκολα μπορείτε να φανταστείτε, στην προκειμένη περίπτωση αποφάσισαν να κατασκευάσουν το δικό τους τροχό. Χρησιμοποιώντας ένα παλιό κέντρο από μεταλλική ζάντα, πήραν και συγκολλήσαν περιμετρικά δύο σειρές από ελατήρια. Αυτά αγκαλιάζονται από ένα μεταλλικό τσέρκι, με διττό ρόλο, όπως θα δούμε στη συνέχεια. Αρχικά βίδωσαν επάνω σε αυτό το κομμένο πέλμα ενός κανονικού ελαστικού, ενώ στη συνέχεια το αφαίρεσαν, αφήνοντας τη λεία, μεταλλική επιφάνεια να είναι αυτή που έρχεται σε επαφή με το έδαφος. 

Κρίνοντας οπτικά και μόνο το τελικό αποτέλεσμα, σφίγγεται λίγο η καρδιά μας, παρότι όλο αυτό έχει ξεκάθαρα στόχο να μαζέψει views στο YouTube. Το αυτοκίνητο-φορέας που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή είναι -τι άλλο- ένα παλιό Lada. Μάλιστα για να εξάγουν όσο το δυνατό πιο αντικειμενικά συμπεράσματα, φρόντισαν να εφαρμόσουν τον DYI τροχό τους τόσο μπροστά, ώστε να ελέγξουν την κατευθυντικότητα, όσο και πίσω, που είναι ο άξονας μετάδοσης της κίνησης. Τώρα το τι προέκυψε από όλο αυτό, θα σας αφήσουμε να το διαπιστώσετε μόνοι σας, πατώντας το play. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube