Κατασκευαστές γιορτάζουν την Ημέρα “Back to the Future” [videos]

Κατασκευαστές γιορτάζουν την Ημέρα “Back to the Future” [videos]

Η 21η Οκτωβρίου 2015 είναι μια χαρακτηριστική ημερομηνία στην ταινία “Back to the Future” και αυτοκινητοβιομηχανίες τη γιορτάζουν με τον τρόπο τους.

Η «Ημέρα Back to the Future” προγραμματίζεται για τις 21 Οκτωβρίου 2015. Αν δεν γνωρίζετε την ημερομηνία, είναι αυτή στην οποία οι Marty McFly και Doc Brown ταξίδεψαν από το 1985 με τη χρονομηχανή DeLorean, στη δεύτερη ταινία της τριλογίας “Back to the Future”.

Για τους φανατικούς του κινηματογράφου και της επιστημονικής φαντασίας, αυτή είναι μια σπουδαία είδηση. Εκδηλώσεις εορτασμού της συγκεκριμένης ημέρας θα γίνουν σε όλη την Ευρώπη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμβάλλουν προσφέροντας τις δικές τους ματιές στο μέλλον. Πάντα εντυπωσιάζει η δημιουργικότητά τους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η Mercedes-Benz δημοσίευσε μια σειρά από φιλμάκια με το φουτουριστικό πρωτότυπο F015 Luxury in Motion. Το αυτόνομο αυτοκίνητο, που προδιαγράφει την πολυτελή λιμουζίνα του μέλλοντος, κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ που τροφοδοτούνται από ενεργειακή κυψέλη υδρογόνου. Το πιο ριζοσπαστικό όμως είναι το εσωτερικό του πρωτοτύπου, που αντί για παράθυρα έχει οθόνες ώστε οι επιβάτες να μπορούν να επιλέξουν τι θα βλέπουν από τον έξω κόσμο.

Η Toyota, από την πλευρά της, ξαναβρήκε τους πρωταγωνιστές της ταινίας, Christopher Lloyd και Michael J. Fox, και τους έβαλε να συζητήσουν ποιες από τις προβλέψεις της ταινίας για το μέλλον έχουν επαληθευτεί. Παρότι πολλές από αυτές –όπως τα κορδόνια παπουτσιών που δένονται μόνα τους και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα – δεν πραγματοποιήθηκαν ακόμα, η Toyota παρουσιάζει το νέο της, υδρογονοκίνητο Mirai ως το επόμενο βήμα στην αυτοκινητική τεχνολογία. 

Ένα από τα μέσα μετακίνησης στην ταινία ήταν ένα hoverboard που μπορούσε να υπερίπταται πάνω από το νερό – κάτι που η θυγατρική της Toyota, η Lexus, έκανε πραγματικότητα πρόσφατα. Το hoverboard της Lexus λειτουργεί με μαγνητική αιώρηση και μπορεί να αιωρείται μόνο σε ειδικά κατασκευασμένες επιφάνειες. Τα αντίθετα μαγνητικά πεδία της πίστας και της σανίδας –που χρησιμοποιεί υγρό άζωτο για να ψύχει τους υπερπυκνωτές της– επιτρέπουν στο hoverboard να ανυψώνεται. 

Βέβαια, ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ταινιών Back to the Future ήταν το εμβληματικό DeLorean DMC-12. Στην ταινία λειτουργούσε με ανακυκλωμένα απορρίμματα, αλλά στην πραγματική ζωή είχε έναν 3λιτρο V6 βενζίνης.

Η επιστροφή της μάρκας DeLorean έχει συζητηθεί κάμποσες φορές τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα αναβίωσης, το 2011, ήταν βασισμένο σε μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του DMC-12. Η εταιρεία έφτιαξε ένα λειτουργικό πρωτότυπο, με το όνομα DMCev, αλλά το σχέδιο παραμένει από τότε σε αδράνεια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube