Κατάσχεται για χρέη προς το Δημόσιο o θησαυρός του Emerson Fittipaldi

Κατάσχεται για χρέη προς το Δημόσιο o θησαυρός του Emerson Fittipaldi

Οι βραζιλιάνικες Αρχές προχωρούν σε κατάσχεση αντικειμένων από το προσωπικό του μουσείο, για χρέη προς το κράτος.

Ο  δύο φορές πρωταθλητής F1 και δύο φορές νικητής του Indy 500 αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην Βραζιλία. Έναντι των χρεών του προς το κράτος, οι Αρχές κατέσχεσαν κύπελλα και μονοθέσια από την συλλογή του μουσείου του.

Μεταξύ των κατασχεθέντων είναι το μονοθέσιο με το οποίο κατέκτησε τη νίκη στο Indy 500 το 1993 καθώς και μονοθέσια που είχε οδηγήσει στην F1. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Fittipaldi εξέδωσε μια ανακοίνωση τα οικονομικά προβλήματα είναι «συνέπεια της ασταθούς οικονομικής και πολιτικής κατάστασης που μαστίζει την χώρα», η οποία ομολογουμένως είναι στην χειρότερη φάση της εδώ και δεκαετίες.

Ο Fittipalidi θεωρείτο εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας, μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει προκάλεσαν έκπληξη στην κοινή γνώμη της Βραζιλίας όταν αποκαλύφθηκαν το πέρασμένο Σαββατοκύριακο στο τηλεοπτικό δίκτυο Record TV. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το χρέος του θρυλικού πιλότου ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια δολάρια.

Σε δήλωση που έστειλε ο Fittipaldi στο Associated Press την Τρίτη φάνηκε αισιόδοξος ότι θα ξεπεράσει την κρίση:
«Ο Emerson Fittipaldi πιστεύει ότι σύντομα θα βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με περισσότερη δουλειά. Έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των εταιρειών του». Στην δήλωση αναφέρεται ότι ο βετεράνος οδηγός ποτέ δεν έκρυψε τα προβλήματα ούτε αρνήθηκε να μιλήσει για αυτά σε συνεντεύξεις. Και ότι αναζητά συνεργασίες που θα βοηθήσουν στην επίλυσή τους.

Εκτός από τα κύπελλα και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι Αρχές κατάσχεσαν επίσης ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έπιπλα από τις εγκαταστάσεις του προσωπικού του μουσείου, ενώ έχουν δεσμευτεί και άλλα περιουσιακά του στοιχεία.


Αυτό το μονοθέσιο με το οποίο κέρδισε το Indy 500 το '93 είναι πλέον στα χέρια των Αρχών της Βραζιλίας, για τα χρέη του Fittipaldi προς το Δημόσιο.

«Τα κύπελλα και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ανήκουν στο μουσείο, και κατ’ επέκταση στον λαό της Βραζιλίας. Και θα επιστρέψουν εκεί μόλις λυθεί αυτό το ζήτημα», αναφέρεται επίσης στην δήλωση του Fittipaldi.

Ο Fittipaldi αγωνίστηκε 11 σεζόν στην F1, από 1970 ως και το ’80. Και πήρε τον τίτλο με την Lotus το ’72 και με την McLaren το ’74. Ξεκίνησε τους αγώνες στις ΗΠΑ το 1983, και πήρε τη πρώτη του νίκη στο Indy 500 το ’89, όταν κατέκτησε και τον τίτλο στο πρωτάθλημα CART.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube