Κάποιος δεν ντρέπεται να κυκλοφορεί με Bugatti MoufoVeyron [video]

Κάποιος δεν ντρέπεται να κυκλοφορεί με Bugatti MoufoVeyron [video]

Όταν δεν μπορείς να αγοράσεις μια πραγματική Bugatti Veyron, ίσως μπορείς να φτιάξεις μια replica, όπως αυτή. Αλλά πώς την κυκλοφορείς μετά;

Ο κόσμος των αυτοκινήτων replica χωρίζεται σε δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες: στα πιστά αντίγραφα ιστορικών αυτοκινήτων, όπως είναι οι ελληνικές Porsche της Replicar Hellas, και στις καγκουριές.

Η replica Bugatti Veyron που εθεάθη σε πρόσφατη συνάντηση Cars & Coffee στις ΗΠΑ ανήκει σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία. Σε πολλά σημεία είναι μοιάζει πολύ με μια πραγματική Veyron, αλλά σε κάποια άλλα είναι εντελώς διαφορετική. Το μέγεθος και οι αναλογίες της κάνουν σαφές εξαρχής ότι πρόκειται για ένα αντίγραφο βασισμένο σε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής.

Το αυτοκίνητο αυτό είναι ένα Mercury Cougar του 2002. Ένα προσθιοκίνητο κουπέ με ατμοσφαιρικό κινητήρα V6 2,5 lt, που γύρω στο 2000 είχε διατεθεί και στην Ευρώπη ως Ford Cougar. Πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι με αυτό ως βάση έχουν κατασκευαστεί συνολικά 10 κακέκτυπα της Bugatti Veyron.

Και δε μιλάμε για προχειροδουλειές που κάνει κάποιος για πλάκα στο γκαράζ του, αλλά για «σοβαρές» μετατροπές που κοστίζουν πολλές δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Το γιατί κάποιος να καταφύγει σε αυτή τη λύση, αντί να προτιμήσει κάποιο πολύ καλό, αυθύπαρκτο αυτοκίνητο με τα ίδια λεφτά, μάλλον θα παραμείνει μυστήριο…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube