Κάντε αυτήν τη Maserati Tipo 61 «Birdcage» δική σας με €24.750

Κάντε αυτήν τη Maserati Tipo 61 «Birdcage» δική σας με €24.750

Η Maserati Tipo 61 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’60. Και το όνομα «Birdcage» προέρχεται από το μοναδικό τρόπο που κατασκευαζόταν το αυτοκίνητο.

Η αυθεντική Maserati Tipo 61 «Birdcage», προήλθε από την ανάγκη της Maserati, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, να φτιάξει ένα προσιτό αγωνιστικό για να το πουλήσει σε Αμερικανούς αγωνιζόμενους. Το αποτέλεσμα, που παρουσιάστηκε το 1959, ήταν ένα ιδιοφυές δημιούργημα από το χέρι του αρχισχεδιαστή της φίρμας, Giulio Alfieri. 

Η Tipo 61 πήρε το παρατσούκλι «Birdcage» (κλουβί πουλιού) από το περίπλοκο χωροδικτύωμα του πλαισίου της που αποτελείτο από 200 λεπτούς σωλήνες. Φορούσε έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2,9 λίτρων και 250 ίππων για ένα βάρος μόλις 600 kg. Και ήταν ίσως το καλύτερο σπορ αγωνιστικό της φίρμας. Μπορεί να μην κέρδισε ποτέ τις 24 Ώρες του Le Mans, λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας, αλλά πήρε δύο διαδοχικές νίκες στα 1000 km του Nürburgring, το 1960 και το 1961.

Maserati Tipo 61 «Birdcage» Junior Car

H Tipo 61 που σας προτείνουμε είναι ένα παιδικό αυτοκίνητο, εξ ου και το Maserati Tipo 61 «Birdcage» Junior Car, πανομοιότυπη με τη μεγαλύτερη αδελφή της και φυσικά χειροποίητη. Για του λόγου το ασφαλές το πέτσωμα του αυτοκινήτου είναι από φάιμπεργκλας, βαμμένο στα χρώματα της αμερικανικής ομάδας Camoradi, φυσικά το σασί σωληνωτό και διαθέτει κανονική ανάρτηση. Την κίνησή του έχει αναλάβει ένα μονοκύλινδρο τετράχρονο αερόψυκτο μοτέρ 110 cc, για το πάτημα στο δρόμο φροντίζουν λάστιχα της Michelin πάνω σε ακτινωτές ζάντες knock-off, ενώ την επιβράδυνση έχουν αναλάβει τέσσερις διάτρητοι δίσκοι. Αλλά το πιο απίθανο highlight του αυτοκινήτου είναι οι άψογες κολλήσεις της εξάτμισης. Μέχρι και μικροσκοπικό κλειδί με μπρελόκ Maserati σας δίνουν.

Maserati Tipo 61 «Birdcage» Junior Car

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Maserati Tipo 61 «Birdcage» Junior Car τοποθετείται στην κορυφαία κλάση των παιδικών αυτοκινήτων. Και αν θέλετε πραγματικά να μεταδώσετε τον «πυρετό» του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο βλαστάρι σας, ξεκινήστε να βρείτε γκαράζ ή χώρο σε αυτό που ήδη έχετε. Να ξέρετε πάντως ότι χρειάζεστε αρκετό χώρο για τα 2,4 m του μήκους και τους 96 πόντους του πλάτους. Το ύψος δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς είναι μόλις 60 πόντους ψηλή.

Maserati Tipo 61 «Birdcage» Junior Car

Με τα 27+ χιλιάρικα που κοστίζει, προφανώς και είναι αστρονομικά ακριβή, αλλά το ίδιο αστρονομική είναι και η μαστοριά με την οποία έχει κατασκευαστεί αυτό το κομψοτέχνημα. Και πού ξέρετε; Ίσως σε λίγα χρόνια αποδειχτεί μια έξυπνη επένδυση. Μέχρι τότε όμως θα είναι ένα πραγματικό «dream car» για παιδιά και γονείς.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το ολλανδικό classic-youngtimers consultancy… Αλλά πριν, ρίξτε μια ματιά στην γκάλερι με τις φωτογραφίες. Αξίζει τον κόπο!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube