Κάνει θόρυβο η εξάτμιση; Πρόστιμο έως και 1.000 δολάρια

Κάνει θόρυβο η εξάτμιση; Πρόστιμο έως και 1.000 δολάρια

Αυστηρές ποινές για τους οδηγούς που τοποθετούν, αλλά και τα καταστήματα που πουλούν, θορυβώδεις aftermarket εξατμίσεις.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ψήφισε πρόσφατα ένα νόμο με βάση τον οποίο αν συλληφθείς να έχεις τοποθετήσει στο αυτοκίνητό σου μια aftermarket εξάτμιση που κάνει περισσότερο θόρυβο από το κανονικό κινδυνεύεις με πρόστιμο που φτάνει τα $1.000. 

Είναι το υψηλότερο πρόστιμο που υπάρχει στις ΗΠΑ για τη συγκεκριμένη παράβαση και εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου SLEEP από τα αρχικά γράμματα της πρότασης «Stop Loud and Excessive Exhaust Pollution». 

Πέρα από τον περιορισμό του θορύβου και της ρύπανσης ο κύριος στόχος του νόμου αυτού είναι ο περιορισμός των αυτοσχέδιων αγώνων που γίνονται στα περίχωρα της πόλης. 

εχψ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πολιτείας, οι παράνομοι αγώνες αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αυτός είναι ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί αυτή η νέα τάση.

Τώρα οποιοσδήποτε πιαστεί σε αγώνες τέτοιου είδους θα έχει να πληρώσει και το επιπλέον πρόστιμο για την θορυβώδη εξάτμιση, καθώς έχει πιστοποιηθεί πως οι περισσότεροι συμμετέχοντες έχουν κάνει αυτή τη μετατροπή στο αυτοκίνητό τους.

Τέλος με βάση τον νέο νόμο, δεν τιμωρούνται μόνο οι οδηγοί που τοποθετούν στο αυτοκίνητό τους θορυβώδεις εξατμίσεις, αλλά και το κατάστημα που τους τις πούλησε ή τις τοποθέτησε. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η ποινή για το κατάστημα μπορεί να φτάσει μέχρι και την οριστική άρση της άδειας λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube