«Καμπανάκι» από Zak Brown: Η F1 μπορεί να χάσει 4 ομάδες εξαιτίας του κορονοϊού

«Καμπανάκι» από Zak Brown: Η F1 μπορεί να χάσει 4 ομάδες εξαιτίας του κορονοϊού

Η αναβολή των αγώνων έχει άμεσο αντίκτυπο στα ταμεία των ομάδων. 

Ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η F1 θα μπορούσε να χάσει έως και τέσσερις ομάδες εάν η κρίση του κοροναϊού δεν τύχει της σωστής διαχείρισης. 

Καθώς κανένας αγώνας δεν διεξάγεται μέχρι τον Ιούνιο τουλάχιστον, αφού οι εναρκτήριοι οκτώ γύροι ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν, όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν μια οικονομική κρίση.

Εξακολουθούν να έχουν σημαντικά γενικά έξοδα, όπως οι μισθοί, ενώ αντιμετωπίζουν την προοπτική μιας μελλοντικής απώλειας εισοδήματος τόσο από το ταμείο της F1 όσο και από τους ίδιους τους χορηγούς.

Ο Brown πιστεύει ότι η F1 θα πρέπει να λάβει μέτρα, όπως μια περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου του προϋπολογισμού που θα τεθεί σε ισχύ το 2021.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι εάν κάποιες ομάδες «χτυπήσουν κόκκινο», δεν υπάρχουν πιθανοί αγοραστές σε θέση να τους σώσουν. Είναι μια δυνητικά κατυαστροφική προοπτική για την F1, δήλωσε, την ώρα που η McLaren (όπως και άλλες ομάδες) έχει προχωρήσει σε μειώσεις αμοιβών. 

Πιστεύω -είπε- ότι η F1 βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Ο Brown είπε ότι οι ομάδες έχουν ήδη συμφωνήσει καταρχήν να μειώσουν το ανώτατο όριο του προϋπολογισμού από 175 εκατομμύρια δολάρια σε 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube