Κακή τύχη, κακή εκτίμηση ή απλώς ένας "Sunday rider" [video]

Κακή τύχη, κακή εκτίμηση ή απλώς ένας "Sunday rider" [video]

Λένε ότι τίποτα δεν μπορεί να σώσει έναν αναβάτη, αν ξεμείνει από τύχη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τύπος μάλλον θα μπορούσε να είχε αποφύγει το ατύχημα.

Βέβαια δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο ικανός αναβάτης είναι, ή αν είχε επίγνωση της επικινδυνότητας της κατάστασης.

Αυτό που διδάσκει η εμπειρία είναι ότι ο κίνδυνος καραδοκεί σχεδόν πάντα και παντού, ακόμα και αν στον δρόμο τη δεδομένη στιγμή όλα φαίνονται ήσυχα και η κίνηση είναι φυσιολογική. Σε αυτή την περίπτωση πάντως και μόνο η οδήγηση πίσω από μια ρυμουλκούμενη βάρκα που είχε δεμένο στη μηχανή της ένα στρώμα από αφρολέξ θα έπρεπε να θέσει τα αντανακλαστικά του αναβάτη σε επαγρύπνηση.

Έχουμε δει πολλές φορές αντικείμενα που δεν είναι σωστά δεμένα πάνω στα οχήματα που τα κουβαλούν να λύνονται και να πέφτουν στην πορεία μοτοσικλετιστών. Η λίστα είναι ατελείωτη. Έχουμε δει σχεδόν τα πάντα, από king size στρώματα μέχρι έπιπλα, τεράστια κομμάτια από χαρτόνι, κορμούς, άμμο, πέτρες, όλων των ειδών τα τρόφιμα, να πέφτουν από φορτηγά, pickups, ή από την οροφή επιβατικών αυτοκινήτων. Οι έμπειροι αναβάτες ξέρουν ότι η οδήγηση πίσω από τέτοια οχήματα μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις και προσπαθούν είτε να τηρούν απόσταση ασφαλείας είτε να προσπεράσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η επαγρύπνηση του αναβάτη θα πρέπει να είναι υψηλή, πράγμα που δε φαίνεται να συμβαίνει με τον συγκεκριμένο άτυχο τύπο. Αντιθέτως στο βίντεο φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι το στρώμα είναι στο τσακ να λυθεί και να αργεί πολύ στο φρενάρισμα. Ακόμα χειρότερα φαίνεται να καθυστερεί να πάρει μια απόφαση προς ποια μεριά θα στρίψει, αν και είχε αρκετό χώρο για μανούβρα αποφυγής.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στις οθόνες σας. Ο αναβάτης απογειώνεται και καταλήγει να κάνει τούμπες στην άσφαλτο. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, αν και σίγουρα θα υπέστη εγκαύματα επειδή δεν φορούσε τον κατάλληλο εξοπλισμό.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube