Και πού να τα βάλει; H VW αναζητεί απεγνωσμένα χώρους αποθήκευσης των επαναγορασμένων ντίζελ

Και πού να τα βάλει; H VW αναζητεί απεγνωσμένα χώρους αποθήκευσης των επαναγορασμένων ντίζελ

Κατά δεκάδες αγοράζει πίσω τα «πειραγμένα» ντίζελ η Volkswagen στην Αμερική, με αποτέλεσμα να αναζητεί ακόμα και πάρκινγκ παλαιών σταδίων για να τα αποθηκεύει. Ακόμα κι εκεί όμως την κυνηγάνε...

H δημοτική αρχή της πόλης Pontiac, η οποία βρίσκεαι λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Detroit,  μήνυσε τους ιδιοκτήτες του σταδίου Pontiac Silverdome επειδή δεν πήραν την άδεια του Δήμου για να επιτρέψουν στην Volkswagen την αποθήκευση εκατοντάδων επαναγορασμένων μοντέλων ντίζελ.

Αφορμή υπήρξαν αρκετές υποβολές παραπόνων στο Δήμο, όταν οι περίοικοι διαπίστωσαν ότι το τεράστιο πάργκινγκ του –εγκαταλειμμένου- γηπέδου άρχισε σιγά σιγά να γεμίζει σαν να ήταν ένα κυριακάτικο ντέρμπι, με τη διαφορά πως όλοι οι οπαδοί ήρθαν με VW TDI...

Το πάρκινγκ του Pontiac Silverdome είναι ένα από τα μέρη που έχει ενοικιάσει η Volkswagen για να αποθηκεύει τα ντίζελ μοντέλα που επαναγοράζει, στο πλαίσιο της συμφωνίας των 15,3 δις δολαρίων που έχει κάνει με την Αμερικανική Κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη του dieselgate.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Dieselgate: Ιδιοκτήτες VW στις ΗΠΑ τα επιστρέφουν «γυμνά»

Εκπρόσωπος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με τον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν αποθηκευτεί στο συγκεκριμένο σημείο ή σε ποια άλλα σημεία έχει επίσης αποθηκεύσει αυτοκίνητα. Πάντως, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, στο συγκεκριμένο σημείο είναι παρκαρισμένα αρκετές δεκάδες αυτοκίνητα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της επαναγοράς ενός ντίζελ μοντέλου, η Volkswagen μεταφέρει το αυτοκίνητο από τον ντίλερ σε ένα από αυτά τα σημεία αποθήκευσης. Εκεί, κατά δήλωση της εταιρείας «τα αυτοκίνητα συντηρούνται τακτικά, μέχρι να οριστεί η επίσημη διαδικασία αποκατάστασης των ρύπων». Όσα αυτοκίνητα δεν εγκριθούν για αυτή τη διαδικασία, θα ανακυκλωθούν.

[πηγή mlive]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube