Και νέες κατηγορίες για τον Carlos Ghosn - «Βόμβα» με την παραίτηση του José Muñoz

Και νέες κατηγορίες για τον Carlos Ghosn - «Βόμβα» με την παραίτηση του José Muñoz

Φαίνεται ότι οι αρχές είναι αποφασισμένες να τον κρατήσουν στη φυλακή έως ότου γίνει το δικαστήριο. 

Σκωτσέζικο ντους φαίνεται να κάνουν οι εισαγγελικές αρχές του Τόκιο στον Carlos Ghosn αφού, κάθε φορά που είναι να εκπνεύσει η προθεσμία προφυλάκισής του, ανακαλύπτουν και νέες κατηγορίες που του απαγγέλλονται και έτσι παρατείνουν την κράτησή του. 

Έτσι τώρα του απαγγέλθηκαν δύο ακόμη κατηγορίες. Τώρα κατηγορείται για «σοβαρή παραβίαση εμπιστοσύνης βάσει του νόμου περί εταιρειών της Ιαπωνίας» με τη Nissan να του προσάπτει πως έχει μεταβιβάσει σε αυτή, προσωπικές του απώλειες επενδύσεων. Επίσης οι εισαγγελείς κατηγορούν τον Ghosn, αλλά και τον Greg Kelly, που όμως έχει αποφυλακιστεί, πως έκρυψαν χρηματικές αποζημιώσεις το διάστημα 2015-2018, αποκρύπτοντας κεφάλαια που κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του Ghosn.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι θα υποβάλουν αίτηση για αποφυλάκιση με καταβολή εγγύησης, αλλά ειδικοί τονίζουν ότι το αίτημα δεν θα γίνει αποδεκτό. Οι νέες κατηγορίες θα κρατήσουν τον 64χρονο Carlos Ghosn στη φυλακή μέχρι την πρώτη του δίκη.

Να θυμίσουμε ότι στην ενώπιον των αρχών απολογία του ο Ghosn έχει αρνηθεί όλες τις μέχρι τώρα κατηγορίες, ενώ είχε τονίσει πως θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του κάνοντας χρήση των προνομίων του επιδόματος συνταξιοδότησής του, αλλά δεν το έκανε διότι ήθελε να συνεχίσει να βοηθά στην οικονομική ανάκαμψη της Nissan. 
H εταιρεία, παράλληλα με τις εισαγγελικές αρχές συνεχίζει και τη δική της εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν πέρα από τις καταγεγραμμένες ατασθαλίες υπήρξαν και άλλες που ακόμη δεν έχουν αποκαλυφθεί. Οι έρευνες αυτές επεκτείνονται και σε συναλλαγές που έγιναν σε ΗΠΑ, Ινδία και Λατινική Αμερική. 

Στο πλαίσιο των ερευνών αυτών ήρθε και η παραίτηση του José Muñoz, υπεύθυνου των δραστηριοτήτων της Nissan στην Κίνα.
Ο José Muñoz θεωρείται ως ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Carlos Ghosn, ενώ τα σενάρια τον ήθελαν ως τον επικρατέστερο διάδοχο του Ghosn στην ηγεσία της Nissan.
 
Τώρα τα δεδομένα ανατρέπονται και η Nissan έχει ακόμη έναν πονοκέφαλο να διαχειριστεί. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube