Και το Model 3 χάκαραν και τα λεφτά πήραν και την Tesla «εξέθεσαν»...

Και το Model 3 χάκαραν και τα λεφτά πήραν και την Tesla «εξέθεσαν»...

Μια ομάδα «χάκερ» από τη Γαλλία, κατάφερε μέσα σε 2’, να ελέγξει πλήρως ένα Model 3 αποδεικνύοντας ότι κανένα ηλεκτρονικό σύστημα δεν είναι ασφαλές σε κυβερνοεπιθέσεις...

Tesla Model 3

Η Tesla και κυρίως ο Elon Musk, συχνά πυκνά υπερηφανεύεται ότι τα αυτοκίνητα του είναι «απροσπέλαστα» σε κακόβουλες επιθέσεις χάκερ.

Το περίφημο ιδιόκτητο δορυφορικό δίκτυο ίντερνετ, Starlink, του Musk (που υποστηρίζει και τα μοντέλα της Tesla) δεν «έπεσε» ούτε στις κατά ριπάς επιθέσεις των Ρώσων χάκερ κατά τη διάρκεια του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου. Έλα όμως που μια ομάδα Γάλλων tech-freaks το έκανε σμπαράλια σε δύο μόλις λεπτά... 

hackers

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού «Pwn2Own», του «χάκαθλον» των απανταχού χάκερ αυτού του πλανήτη, η ομάδα Synacktiv κατάφερε να αφήσει την Tesla με το στόμα ανοιχτό. Η αμερικανική φίρμα είχε φέρει στο διαγωνισμό δύο μοντέλα της, ένα Model 3 και ένα S, προτρέποντας οποιονδήποτε ενδιαφέρονταν να τα παραβιάσει. 

Οι Γάλλοι της Synacktiv δεν παραβίασαν απλώς το σύστημα ασφαλείας της Tesla αλλά το εξέθεσαν. Δύο φορές μάλιστα. Στην πρώτη τους προσπάθεια απέκτησαν πρόσβαση στην πύλη δεδομένων της Tesla και κατόπιν, σε όλες τις λειτουργίες του οχήματος που είχαν μπροστά τους! Του Model 3 δηλαδή που βρισκόταν στη σάλα της διοργάνωσης. Κι όλα αυτά, μέσα σε μόλις δύο λεπτά. 

hackers

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι υπεύθυνοι της Tesla σάστισαν και απέσυραν με συνοπτικές διαδικασίες από το διαγωνισμό το έτερο Model S, προκειμένου να μην το χακάρουν και αυτό από τη Synacktiv! 

Παρόλα αυτά, έσπευσαν να συγχαρούν τη γαλλική ομάδα για το επίτευγμά της αλλά και να την ανταμείψουν με υλικά αγαθά, αφού πέραν του Model 3 που χάκαραν και πλέον τους ανήκει με κάθε επισημότητα, τους έδωσαν και $100.000 ως μπόνους επιβράβευσης.

Η συγκεκριμένη ομάδα βέβαια σάρωσε περισσότερα από τα μισά βραβεία του διαγωνισμού, φεύγοντας με χρηματικά έπαθλα άνω των $530.000.

hackers

Η λογική λέει πως η Tesla θα τους έχει προτείνει ήδη ένα κλειστό πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας γιατί τέτοια «ταλέντα» η αμερικανική φίρμα τα ψάχνει χρόνια σε παρόμοιους διαγωνισμούς «πειρατείας». Και μάλλον, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, βρήκε τους καλύτερους...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube