Και η BMW πέφτει θύμα της παγκόσμιας έλλειψης σε chip

Και η BMW πέφτει θύμα της παγκόσμιας έλλειψης σε chip

H BMW σταματά για τρεις μέρες την παραγωγή στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη και μειώνει τις βάρδιες στη Γερμανία.

H BMW ήταν μια από τις τελευταίες αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν είχαν πληγεί από την παγκόσμια έλλειψη chip. Τώρα ήρθα η σειρά της να υποστεί και αυτή τις συνέπειες του προβλήματος αυτού που ταλανίζει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. 

Έτσι, από τις 30 Απριλίου και για τρεις ημέρες θα σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, ενώ θα μειωθούν και οι βάρδιες στο εργοστάσιό του Regensburg της Γερμανίας.

Το εργοστάσιο της Οξφόρδης παρήγαγε περίπου 222.340 ΜΙΝΙ το 2019, που ισοδυναμεί με περίπου 870 οχήματα ανά εργάσιμη ημέρα. Περίπου το 80% των οχημάτων που παράγονται στη Βρετανία εξάγονται.

Το εργοστάσιο του Regensburg κατασκευάζει τις X1 και X2 καθώς και τα Gran Tourer 1-Series και 2-Series. Παρήγαγε περίπου 200.000 οχήματα πέρυσι ή περίπου 790 αυτοκίνητα ανά εργάσιμη ημέρα.

Τα υπόλοιπα εργοστάσια της BMW συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, σύμφωνα με την εταιρεία. 

Το πρόβλημα με την έλλειψη chip στην παγκόσμια αγορά προέκυψε λόγω της πανδημίας. Με τους ανθρώπους να είναι κλεισμένοι σπίτια τους και να εργάζονται κυρίως με τηλεργασία, αυξήθηκε δραματικά η ζήτησε σε υπολογιστές, smartphones, κτλ. Έτσι, οι εταιρείες που παράγουν chip έριξαν όλο το βάρος εκεί και μείωσαν την παραγωγή τους για άλλους πελάτες ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube