Jetson ONE: Ένα μονοθέσιο ελικόπτερο για εναέριες εξορμήσεις [video]

Jetson ONE: Ένα μονοθέσιο ελικόπτερο για εναέριες εξορμήσεις [video]

Το Jetson ONE κοστίζει $92.000 και είναι ένα μικρό ηλεκτρικό μονοθέσιο ελικόπτερο για εναέριες εξορμήσεις.

Προέρχεται από την Σουηδία, με το όνομα της εταιρίας να είναι εμπνευσμένο από τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Oι Τζέτσονς». Η δημιουργία τους ονομάζεται ONE και είναι ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό ελικόπτερο με κόστος $92.000. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι περιορισμένη στα 102 km/h και μπορεί να μεταφέρει έναν επιβάτη βάρους μέχρι 95 kg.

Έχει ισχύ 120 PS, διάρκεια πτήσης μόλις 20 λεπτά ενώ το ανώτατο ύψος λειτουργίας του είναι τα 460 m πάνω από το έδαφος. Η μπαταρία του μπορεί να φορτιστεί με παροχή 230 V/ 240 V σε μία ώρα και με 110 V σε δύο ώρες. Ωστόσο, για μεγαλύτερη ευκολία υπάρχει δυνατότητα άμεσης αλλαγής των μπαταριών, έτσι ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής.

Jetson ONE

Στην τιμή του, για τους τολμηρούς που θα το αποκτήσουν, περιλαμβάνεται και η απαραίτητη εκπαίδευση για τον χειρισμό του η οποία διαρκεί μόλις δύο ημέρες.

Η Jetson ισχυρίζεται ότι το κύριο μέλημα της είναι η ασφάλεια. Έτσι, έχει εξοπλίσει το ΟΝΕ με αισθητήρες αποφυγής πρόσκρουσης, σύστημα αυτόματης αιώρησης και αλεξίπτωτο. Επιπλέον, το βάρους 86 kg αεροσκάφος μπορεί να συνεχίσει με ασφάλεια την πτήση του ακόμη και εάν ένα από τα τέσσερα μοτέρ σταματήσει να λειτουργεί.

Jetson ONE

Ο ιδρυτής της σουηδικής εταιρίας, Tomasz Patan, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι προς το παρόν το ONE μπορεί να είναι ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά, αλλά είναι ο προάγγελος της επόμενης γενιάς προϊόντων της εταιρίας τα οποία θα καθιερώσουν τις ιπτάμενες προσωπικές μεταφορές.

Η τιμή του ακούγεται αρκετά υψηλή, αλλά ήδη το βιβλίο παραγγελιών για το 2022 είναι γεμάτο, ενώ μόλις τρία κομμάτια έχουν απομείνει για να παραδοθούν μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube