Jetovator, η extreme «μοτοσικλέτα» της θάλασσας που πετάει! [video]

Jetovator, η extreme «μοτοσικλέτα» της θάλασσας που πετάει! [video]

Θεωρείτε το freestyle motocross δύσκολο κι επικίνδυνο; Ιδού το ανάλογο για τη θάλασσα το καλοκαίρι.

Το Jetovator βέβαια δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012. Όμως δεν είναι ακόμη συνηθισμένο στις παραλίες μας, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία, τώρα το καλοκαίρι, να το γνωρίσουν όσοι δεν το ξέρουν.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι για τη θάλασσα που να ικανοποιεί τους σκληροπυρηνικούς freestyle riders που θέλουν να κάνουν extreme ακροβατικά με τις μοτοσικλέτες τους και να νιώθουν την αδρεναλίνη. Τώρα, το Jetovator εγγυάται αυτό το συναίσθημα.

Τόσο καινούργιο και ακραίο είναι το Jetovator, που πολλοί λένε ότι θα σημάνει το καμπανάκι τέλους για τα jet-ski ή ακόμα και για το θαλάσσιο σκι, όπως το ξέρουμε. Διότι το Jetovator προσφέρει μια θέση οδήγησης κι έναν τρόπο ελέγχου που θυμίζει μοτοσικλέτα, αλλά μπορεί να σε κάνει και να πετάς στον αέρα. Κι όλα αυτά χωρίς να έχεις μπροστά σου πλώρη, παρμπρίζ ή οτιδήποτε άλλο που να μετριάζει την αίσθηση της πτήσης και της ταχύτητας.

Οι μοτοσικλετιστές πάντως θα νιώσουν άνετα, αφού κάθεσαι σκυφτός όπως σε ένα superbike, με τα πόδια προς τα πίσω πάνω σε μεγάλα μαρσπιέ και τα γόνατα να προστατεύονται από ειδικά μαξιλαράκια. Στα χέρια σου έχεις ένα τιμόνι που θυμίζει κλιπ-ονς, από το οποίο κρατιέσαι και κατευθύνεις το μηχάνημα.

Το Jetovator δεν έχει δικό του κινητήρα, διότι αν είχε θα ήταν πολύ βαρύ για να πετάει στον αέρα. Κινείται με την πρόωση από τζετ νερού, που παρέχεται υπό πίεση μέσω ενός σωλήνα μήκους 12 μέτρων. Την πίεση του νερού αναλαμβάνει να παρέχει ένα jet-ski Sea Doo, Kawasaki ή Yamaha, το οποίο πρέπει να ακολουθεί το Jetovator – άρα χρειάζεται και ένα δεύτερο άτομο για να το οδηγεί.

Οι ταχύτητες που μπορείς να πιάσεις με το Jetovator δεν ξεπερνούν τα 25 μίλια (40 km/h), αλλά αφενός μπορείς να απογειώνεσαι μέχρι ένα ύψος 12 μέτρων και αφετέρου να κινείσαι και κάτω από την επιφάνεια του νερού, όπως θα δείτε στο video παρακάτω.

Σίγουρα το Jetovator μπορεί να γίνει επικίνδυνο για κάποιον που δεν ξέρει, οπότε η αντιπροσωπεία Jetovator Greece, που εδρεύει στη Ρόδο, τονίζει ότι είναι απαραίτητη μια 4ωρη εκπαίδευση η οποία κοστίζει 450 ευρώ με τον ΦΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.jetovator.gr

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube