J.D. Power: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και ποια τα πιο «ζημιάρικα» αυτοκίνητα

J.D. Power: Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα και ποια τα πιο «ζημιάρικα» αυτοκίνητα

H έρευνα αφορά την αμερικανική αγορά αλλά έχει ενδιαφέρον και για την Ευρώπη.

Η J.D. Power δημοσιοποιεί κάθε χρόνο τη λίστα με τα πιο αξιόπιστα και τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα, λίστα που προκύπτει μετά από έρευνα της εταιρείας.

Η έρευνα βασίζεται σε 177 συγκεκριμένες λειτουργίες των αυτοκινήτων τις οποίες, για τις ανάγκες της καταγραφής, η εταιρεία έχει ομαδοποιήσει και έχει να κάνει με προβλήματα που καταγράφονται ανά 100 αυτοκίνητα τους τελευταίες 12 μήνες. Παράλληλα στην έρευνα συμμετέχουν αυτοκίνητα που κυκλοφορούν τα τελευταία τρία χρόνια, ώστε να έχουν διανύσει ικανό αριθμό χιλιομέτρων.

Έτσι η μελέτη, παρόλο που έχει ημερομηνία 2020, αφορά σε μοντέλα του 2017 για να ικανοποιείται η προϋπόθεση της 3ετίας. Επίσης, η J.D. Power δεν αναφέρεται σε μοντέλα, αλλά σε μάρκες. Έτσι και παρά το γεγονός ότι η έρευνα έγινε στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματά της έχουν να κάνουν και με την Ευρώπη, καθώς πολλά μοντέλα που κυκλοφορούν εδώ, κυκλοφορούν και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στις τρεις πρώτες θέσεις με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα συναντάμε τη Genesis, τη Lexus και την Buick, ενώ στις τρεις τελευταίες, αυτές που σηματοδοτούν και τα πιο ζημιάρικα αυτοκίνητα, βρίσκουμε την Jaguar, την Chrysler και την Land Rover.

Δείτε τον πίνακα την J.D. Power.

power

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube