JCB Fastrac, το πιο γρήγορο τρακτέρ στον κόσμο! [videos]

JCB Fastrac, το πιο γρήγορο τρακτέρ στον κόσμο! [videos]

Το ταχύτερο τρακτέρ στον κόσμο έπιασε 166+ km/h με τον Guy Martin στο τιμόνι του.

Ένα JCB Fastrac που οδηγούσε ο Guy Martin έθεσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στα τρακτέρ, πιάνοντας πάνω από 166 km/h. Η προσπάθεια πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο του Elvington κοντά στο York, όπου το JCB Fastrac κατάφερε να πιάσει 103,6 mph (166,7 km/h), διαλύοντας κυριολεκτικά το παλιό ρεκόρ, σχεδόν κατά 26 km/h.

Το Fastrac του ρεκόρ χρησιμοποίησε μια βελτιωμένη έκδοση του 6κύλινδρου DieselMax των 7,2 lt που φορά το στάνταρ μοντέλο, η οποία απέδιδε 1.000 άλογα και ροπή πάνω από 2.500 Nm. Παρά την τεράστια δύναμη, το Fastrac έπρεπε ακόμα να ακολουθήσει μια αυστηρή «δίαιτα» και είχε την αεροδυναμική υποστήριξη της Williams Advanced Engineering.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ένα κάστομ «Track-tor» που οδήγησε ο Stig του Top Gear που είχε πετύχει ταχύτητα 140,4 km/h τον Μάρτιο του 2018.

Ο οδηγός του JCB Fastrac, Guy Martin, δήλωσε: «Ήταν μια υπέροχη μέρα με την JCB στο Elvington, μια σωστή δουλειά με τους σωστούς μηχανικούς. Ήταν “βράχος” στο τροχόδρομο και η δουλειά ήταν πανεύκολη».

Οι μηχανικοί της JCB εργάζονταν μυστικά πάνω στο πρότζεκτ εδώ και αρκετούς μήνες, με στόχο το ρεκόρ να συμπέσει με την 28η επέτειο του πρώτου Fastrac που έβγαλε από τη γραμμή παραγωγής η JCB.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τρακτέρ με πολύστροφο 4κύλινδρο μοτέρ μοτοσικλέτας Suzuki! [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Juha πάρε το τρακτέρ για να… μεγαλουργήσεις [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Unimog είναι 73 ετών [video]

Παρά το παγκόσμιο ρεκόρ, δεν είναι η πρώτη φορά που η JCB έχει περιληφθεί στο Guinness Book of Records. Το 2006, η εταιρεία έθεσε το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά για ένα πετρελαιοκίνητο όχημα με μέση ταχύτητα 563,3 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube